Mainos

Sampo loisti Helsingin pörssin tähtenä

Helsingin pörssissä mentiin tänään hyvää vauhtia ylöspäin. Nokia kallistui 6 prosenttia 17,83 euroon. Sitä siivitti osaltaan teknojen yleinen ylämäki maailman keskeisissä pörsseissä.

Myös Sampo oli vahvassa nousussa, vaikka se esitteli edellisestä vuodesta heikentyneen tuloksen tammi-syyskuulta. Voitto oli ennakoitua suurempi. Rahoituskonsernia kiiteltiin erityisesti kulujen karsinnasta ja onnistuneesta pankkitoiminnasta. Se kohotti yhtiön osakkeen hintaa melkein 8 prosenttia 7,50 euroon.

Tukea Sampo sai myös Euroopasta, kun suuri Allianz ennakoi vakuutusbisneksessään tulojen nousua. Vahvassa vedossa oli myös Elisa, joka kallistui noin 7 prosenttia 5,35 euroon.

Soneran nousu jäi 3,3 prosenttiin ja päivän virallinen pörssikauppa sillä päättyi 5,37 euroon.

Pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi vahvistui 4 prosenttia 6245,99 pisteeseen. Painorajoitetun portfolioindeksi nousi jäi puoleen siitä. Sitä rasitti lähinnä rakennusteollisuusyritysten lasku.

Lemminkäinen ilmoitti Kilpailuviraston tutkineen myös sen kattoyksikön toimia. Virasto epäilee katonrakentajien toimivan vastoin kilpailulakeja. Päivän kokonaisvaihto piristyi 824 miljoonaan euroon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.