Mainos

Sampo-Leoniasta Sampo Oyj

Sampo-Leonia yhdistää konttoreitaan ja yksinkertaistaa nimeään. Yhdistämisen seurauksena noin 500 työntekijää menettää työpaikkansa. Henkilöstövähennyksistä yhtiö ilmoitti jo viime vuoden puolella.

Wahlroos

Sampo-Leonian hallitus on vahvistanut konsernille uuden toimintaorganisaation sekä nimittänyt keskeiset johtajat. Lisäksi yhtiön hallitus on päättänyt esittää, että konsernin emoyhtiön nimeksi muutetaan Sampo Oyj.

Sampo korvaa nykyisen Sampo-Leonia-brandin huhtikuusta alkaen. Sampo-brandia käyttävät konsernin yritys- ja vähittäispankki sekä vakuutustoiminta. Mandatum-brandilla toimivat investointipankki ja yksityispankki. Rahastoja tuotetaan molemmilla brandeilla. Sammon yritystunnukseksi tulee professori Kyösti Variksen modernisoima versio konsernin nykyisestä logosta. Uusi yritystunnus julkistettiin tänään.

Sampo-Leonian hallitus myös täsmensi tämänpäiväisessä kokouksessaan konsernin strategiaa. Liiketoiminnan kasvualueita ovat nopeimman markkinakasvun alueet eli pitkäaikaissäästäminen (henkivakuutus, varainhoito ja rahastot), vähittäis- ja yksityispankkitoiminta sekä investointipankkitoiminta. Vahinkovakuutus ei ole kasvualue ja siinä keskitytään kotimaiseen toimintaan ja kannattavuuden parantamiseen, Sampo-Leonia kertoo tiedotteessaan. Selvitystyö vahinkovakuutustoiminnan uudelleenorganisoinnista on aloitettu, yhtiöstä kerrotaan

-Uusi Sampo-konserni tulee hyötymään suomalaisten säästämis- käyttäytymisen muutoksesta, sillä konsernilla on vahva varainhoito- ja pääomamarkkinaosaaminen. Lisäksi sen laaja asiakaskunta ja jakeluverkosto luovat hyvät edellytykset yksityishenkilöiden palveluun erikoistuneen fyysisen ja elektronisen finanssiportaalin luomiselle, toteaa konsernijohtaja Björn Wahlroos. -Palvelun tehostamiseksi ja kustannusten vähentämiseksi entisten Leonian ja Sammon peruskonttoriverkostojen yhdistäminen viedään loppuun mahdollisimman nopeasti. Samoin Leonian varainhoitopalvelu- ja Mandatumin konttoriverkostoa yhdistetään, Wahlsroos sanoo.

Sampo-konsernin organisaatioon muutoksia

Linjaorganisaatio korvaa uudessa Sampo-konsernissa nykyisen matriisiorganisaation helmikuusta alkaen jolloin hallituksen vahvistama uusi organisaatio tulee voimaan. Johtamiskulttuurissa siirrytään sisäisestä hallitustyöskentelystä linjajohtamiseen. Tytäryhtiöissä luovutaan ulkopuolisista hallituksen jäsenistä, Sampo-Leonia kertoo tiedotteessaan.

Sampo-konsernin uusi logo

Hallitus nimitti tänään keskeiset johtajat uuteen organisaatioon. Varatoimitusjohtajaksi ja konsernijohtajan varamieheksi nimitettiin Kari Stadigh, jonka vastuualueeseen kuuluu mm. konsernin sijoitustoiminta.

Pitkäaikaissäästämisen linjajohtajaksi ja konsernin varatoimitusjohtajaksi nimitettiin Mika Ihamuotila. Jakelun ja pankkitoiminnan linjajohtajaksi ja konsernin varatoimitusjohtajaksi nimitettiin Pentti Hakkarainen. Investointipankkitoiminnan johtajaksi ja konsernin varatoimitusjohtajaksi nimitettiin Kurt Lundmark. Vahinkovakuutustoiminnan linjajohtajaksi ja konsernin varatoimitusjohtajaksi nimitettiin Hannu Kokkonen. Kaikki neljä raportoivat konsernijohtajalle.

Yksityispankkitoiminnasta ja vähittäisjakelusta vastuulliseksi johtajaksi ja konsernin varatoimitusjohtajaksi nimitettiin Maarit Näkyvä. Yritysasiakkaista vastuulliseksi johtajaksi nimitettiin Ilkka Hallavo. Molemmat raportoivat varatoimitusjohtaja Hakkaraiselle.

Tiukennettu sisäpiiriohje

Hallitus päätti, että konsernille määritetään virallisia normeja tiukemmat sisäpiiriohjeet, jotka tulevat voimaan maaliskuussa. Tämän ohjeen piiriin kuuluu noin 100 johto- ja taloushallinnon sekä sijoitustoiminnon tehtävissä toimivaa henkilöä. Heidän pitää pyytää lupa jokaiseen yksittäiseen osakekauppaansa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.