Mainos

Sampo julkistaa tuloksensa tänään

Suurista vakuutusyhtiöistä tuloksensa julkistaa tänään Sampo. Enemmän kuin tuloslukuja markkinoilla janotaan kuitenkin tietoja yhtiön uusista liittoutumiskuvioista.

Kuten pahin kilpailijansa Pohjola myös Sampo on jo pitkään ollut erilaisten fuusiospekulaatioiden myrskynsilmässä. Uusia tietoja liittoutumiskuvioista odotetaan nyt niin innokkasti, että tulostiedot jäävät varjoon. Tietoja liittoutumiskuvioista odotetaan nyt myös Sammolta, mutta yhtiön mukaan sellaisia ei ole luvassa. Iltapäivän tiedotustilaisuudessa aiheena on vain tulos. Liittoutumisneuvottelujen tilanne pidetään liikesalaisuutena ja pohjoismainen pelikenttä muistuttaa viidakkoa.

Postipankki-Vientiluotto on neuvotellut finanssitavaratalon perustamisesta sekä Pohjolan että Sammon kanssa. Sampo neuvottelee samaan aikaan myös yritysvakuutuksen ostamisesta ruotsalaiselta S-E bankenin ja Trygg-Hansan finanssitavaratalolta, ja ruotsalainen vakuutusyhtiö Skandia on kiinnostunut Pohjolasta. . Kaiken keskellä ruotsalais-suomalainen suurpankki MeritaNordbanken hakee ryhmäänsä uusia liittolaisia.

Kaikki tämä näkyy myös vakuutusyhtiöiden pörssikurseissa, jotka ovat vuoden aikana kaksinkertaistuneet. Osa noususta perustuu odotettavissa oleviin fuusiokuvioihin, jotka ovat siis hyödyttäneet yhtiöien omistajia jo ennen toteutumistaan. Osan noususta selittää kuitenkin se, että vakuutusyhtiöiden salkut pursuavat arvopapereita ja kiinteistöjä, joiden arvo on ollut yleisesti nousussa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.