Mainos

Sampo ei toteuta Storebrand-kauppaa

Sampo Oyj:n Storebrand ASA:n osakkeenomistajille tekemän osto- ja vaihtotarjouksen tarjousaika päättyi 28.9. Sammon hallitus on tänään päättänyt, ettei tarjousaikaa enää jatketa eikä Storebrand- kauppaa toteuteta prosessin pitkittymisen, ostokohteen arvon ja markkinatilanteen muutosten vuoksi.

Tarjouksen ehtojen mukaan (Tarjousasiakirja kohta 1.5.) Sammolle olisi pitänyt tarjouksen voimassaoloaikana tarjota yli 90 % Storebrandin osakkeista ja niiden tuottamasta äänimäärästä. Tarjottu määrä jäi alle 90 %:n.

Lisäksi Storebrandin tulosta koskeva tarjousehto ei täyttynyt, vaan yhtiön tuloskehitys oli heikompaa kuin tarjousehdoissa määritelty raja-arvo. Kurssitaso osakemarkkinoilla on laskenut kaikkialla maailmassa olennaisesti kesän aikana, mitä viime aikojen dramaattiset tapahtumat ovat vielä syventäneet.

-Sammon ja Storebrandin yhdistyminen oli ja on edelleenkin strategisesti hyvin perusteltu toimenpide, mutta tarjousprosessin pitkittyminen, osakemarkkinoiden ja Storebrandin tuloksen samanaikainen heikentyminen tekivät sen, ettei kaupan toteuttaminen alkuperäiseen tarjoushintaan ollut enää taloudellisesti perusteltua Sammon osakkeenomistajien kannalta, konsernijohtaja Björn Wahlroos toteaa.

Sammon vahinkovakuutuksen ja pohjoismaisen vahinkovakuutusyhtiö If:n järjestely oli ehdollinen Storebrand-kaupan kanssa. Sampo pitää vahinkovakuutusjärjestelyä nykytilanteessakin mielenkiintoisena ja selvittää mahdollisuuksia saattaa If-järjestely päätökseen Skandian ja Storebrandin kanssa.

Sampo ja Storebrand julkistivat yhdistymishankkeensa 21.5. ja tarjousaika alkoi 11.6. Sampo tarjosi tuolloin kustakin Storebrandin osakkeesta 75 Norjan kruunua, josta noin 77 % oli käteisosuutta ja loput Sammon osakkeita. Tarjouksen markkina-arvo oli viime päivinä noin 71 Norjan kruunua. Sammon tarjouskulut prosessista ovat noin 6,5 miljoonaa euroa, johon kuitenkin sisältyvät edelleen jatkuvan If-järjestelyn kulut.

Sammon tarjouksen hyväksyneiden Storebrandin osakkeenomistajien osakkeet palautetaan heidän arvo-osuustileilleen viimeistään huomenna.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja