Mainos

Sampo ei hyväksy tarjousta Pohjola-osakkeistaan

Sampo-Leoniaa yritetään kammeta ostotarjouksella ulos Pohjolasta. Sampo ei aio kuitenkaan hyväksyä Ilmarisen, Osuuspankkiryhmän ja Suomi-yhtiön tekemää tarjousta Sampo-Leonian omistamista Pohjola-osakkeista. Sampo pitää tarjousta liian halpana.

Vakuutusyhtiö Pohjolan suurin omistajaryhmä lähti hieman yllättäen jo tänään hakemaan ratkaisua yhtiön hankalaan omistajarakenteeseen ja Henki-Pohjolan tulevaisuuteen.

Ennakkoon viestitettiin, että ratkaisuja olisi luvassa vasta kesällä. Ongelma on, että Pohjolan pahin kilpailija Sampo ja sen tuleva yhteistyökumppani Leonia-pankki ovat Pohjolan toiseksi suurin omistaja.

Sampo arvostelee aikataulua

Tänään Pohjolan suurin omistajaryhmä - tel-yhtiö Ilmarinen, henkiyhtiö Suomi ja osuuspankkiryhmä - tarjoutui ostamaan Sampo-Leonian osakepotin noin 5,6 miljardilla markalla. Sampo-Leonia maksoi suunnilleen samasta osakemäärästä viime syksynä noin 3,4 miljardia markkaa.

Sampoa yritetään houkutella osakkeiden myyntiin tarjoamalla sille myös osuutta Henki-Pohjolasta. Heti tuoreeltaan Sampo piti ostotarjousta liian halpana. Lisäksi se arvosteli kireää aikataulua. Vastaus olisi annettava jo huomenna ello 10. Kauppakirjat olisi oltava kirjoitettuna perjantaihin puoleen päivään mennessä.
Näin Sampo saataisiin ulos myös myöhemmin perjantaina pidettävistä yhtiökokouksista. Toisessa on määrä ottaa kantaa toiseen kipeään kysymykseen eli pysyäkö mukana yhteispohjoismaisessa If-yhteistyössä vai ei. Pohjolan hallituksen puheenjohtaja Metson toimitusjohtaja Heikki Hakala ei suostunut kommentoimaan Pohjolaa koskevia kysymyksiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.