Mainos

SAMOK: Työskentely kannattavaksi myös opiskelijoille

Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoiden liitto SAMOK vaatii työnteon tekemistä kannattavaksi myös opiskelijoille. Opiskelijoita tulisi rankaisemisen sijasta kannustaa lisäansioiden ja työkokemuksen hankkimiseen opiskelun ohella, liitto vaatii julkilausumassaan.

Opiskelijat vastustavat mm. opetusministeriön työryhmän mallia, jossa tulot huomioidaan myös niiltä kuukausilta, jolloin opiskelija ei nauti opintotukea. -Tulotarkkailun ulkopuolisten kuukausien olemassaolo mahdollistaa opiskelijalle parhaiten työssäkäynnin ja opiskelun joustavan jaksottamisen, johon myös vuosikymmenen alun opintotukiuudistuksessa pyrittiin, perustelee SAMOK.

Liiton mukaan erityisesti ammattikorkeakoulujen keskeinen tavoite on koulutuksen ja työelämän välisen yhteyden lähentäminen. Liitto vetoaa tutkimustuloksiin, joiden mukaan alhaisen toimeentulon lisäksi suuri osa opiskelijoista pitää opiskeluaikana tehtyä työtä tärkeänä juuri siitä saatavan työkokemuksen vuoksi.

Liitto vaatii joustoja myös väliaikaisissa ammattikorkeakouluissa opiskelevien opintotukiaikaan. -Koska opinnot ovat muuttuneet yhä vapaamuotoisemmiksi ja vähemmän koulumaisiksi, on opintotuen keston määrittely ongelmallista. Siksi opintotukiaika on määriteltävä lukuvuosien sijasta tukikuukausina, liitto vaatii. Opiskelijat kaipaavat joustovaraa myös opintorahan kokonaiskestolle tutkinnon viivästyessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.