Mainos

Samoa järjestää joukkohautauksen tsunamissa kuolleille

Hyökyaallon koettelema Samoa haluaa järjestää joukkohautauksen luonnonkatastrofissa menehtyneille.

Samoan hallitus suunnittelee joukkohautausta ensi tiistaiksi pääkaupunkiin Apiaan, Tafaigatan hautausmaalle.

Maan sosiaaliministerin mukaan tarkoituksena on haudata kaikki kuolonuhrit samaan hautaan. Viereen aiotaan pystyttää muistomerkki, johon merkitään kaikkien katastrofissa kuolleiden nimet. Perheillä, jotka ovat jo haudanneet omaisensa, on mahdollisuus halutessaan siirtää vainaja joukkohautaan. Hallitus kuitenkin lupaa, että kaikkien kuolonuhrien nimet kirjoitetaan muistomerkkiin huolimatta siitä missä hautapaikka sijaitsee.

Joukkohautajaisten päivänä ensi tiistaina tulee kuluneeksi viikko voimakkaasta maanjäristyksestä, joka synnytti tuhoisan tsunamin Tyynelle valtamerelle.

Tuoreimpien lukujen mukaan Samoalla 123 ihmistä on saanut surmansa ja 16 on kateissa tsunamin jäljiltä. Lisäksi läheisen Amerikan Samoan alueella 32 ihmistä on vahvistettu kuolleen ja Tongan saaristovaltiossa on ilmoitettu yhdeksästä kulonuhrista.

Tiistaisen tsunamin synnytti Tyynellämerellä sattunut maanjäristys, jonka voimakkuudeksi mitattiin 8,0 Richterin asteikolla.

Samoan hätätilaviraston mukaan pelastusoperaatio on muuttunut etsintätöiksi ja sen selvittämiseksi, mitä kaukaisimmilla alueilla on sattunut. Töitä riittää myös tuhansien kodittomien hoitamisessa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.