Mainos

”Sammuttakaa matkapuhelimenne - koskee myös lentokapteenia”

Lentomatkustajia kehotetaan lennoilla sulkemaan matkapuhelimensa ja muut elektroniset laitteet. Australialaisen Jetstar-lentoyhtiön kannattaisi lisätä kuulutukseen maininta myös henkilökunnasta.

Ilmailuviranomaiset ovat tutkineet tapausta, jossa lentoyhtiön kone joutui keskeyttämään laskeutumisen Singaporen lentokentälle ongelmien vuoksi. Perämies huomasi kesken laskeutumisen, että laskeutumistelineet eivät ole alhaalla. Kone oli jo hyvin lähellä kiitorataa.

Kapteeni oli unohtanut telineet, koska oli ollut keskittynyt matkapuhelimeensa. Perämiehen mukaan hän yritti saada kapteenin huomion, mutta tämä oli oli syventynyt viestin sisältöön.

Pian kone oli jo niin matalalla, että automaattinen varoitusjärjestelmä aktivoitui ja laskeutuminen keskeytettiin.

Kokenut kapteeni kertoi viranomaisille olleensa sulkemassa puhelintaan eikä ollut kuullut perämiehen kommentteja.

"Samat säännöt kaikilla"

Laskutelineiden unohtamisen lisäksi kapteenin epäiltiin syyllistyneen huolimattomuuteen laskun valmistelussa, tarkistuslistan läpikäymisessä ja mittareiden tarkistamisessa.

Puhelintietojen mukaan kapteeni ei kuitenkaan vastaanottanut tai lähettänyt viestejä lennon aikana. Läheltä piti -tilanteesta huolimatta viranomaiset eivät nosta syytteitä kapteenia vastaan.

He kuitenkin muistuttavat, että tarkistuslistojen huolellisen läpikäymisen yksi tarkoitus on vähentää inhimillisten tekijöiden vaikutusta lentoturvallisuuteen.

Lentoyhtiöstä kerrotaan, että henkilökuntaa koskee samat matkapuhelinsäännöt kuin matkustajia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.