Mainos

Sammon tulos romahti

Sijoitustuottojen romahtaminen pudotti Sammon alkuvuoden tuloksen.

Konserni teki tammi-kesäkuussa 199 miljoonaa euroa voittoa ennen satunnaiseriä, kun vielä vuotta aiemmin voittoa kertyi 431 miljoonaa. Sampo kuvaa tulostaan kokonaisuutena hyväksi ja vakuutustoiminnan osalta erinomaiseksi.

Osakekohtaisen tulos oli 0,26 euroa liikevoitto oli 211 miljoonaa. Kehitys sijoitussidonnaisessa henkivakuutuksessa jatkui suotuisana, ja Henki-Sammon markkinaosuus nousi 26,7 %:iin (23,6% vuotta aiemmin). Osakekurssien nousu tuki henkivakuutustoiminnan tulosta. Asuntolainojen ja kulutusluottojen myynti oli vilkasta. Pankkitoimintaa rasittaa kuitenkin alhainen korkotaso. Luottotappioiden määrä oli vähäinen, vain 3 miljoonaa euroa.

Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos uskoo Sampo-konsernin yltävän kuluvana vuonna hyvään tulokseen. - Viime vuosien kaltaisia poikkeuksellisen suuria myyntivoittoja tai muita kertaluonteisia eriä ei kuluvana vuonna kuitenkaan synny. Tätä taustaa vasten luotan henkivakuutustoiminnan tekevän hyvän tuloksen loppuvuonnakin. Painopistealueilla, erityisesti sijoitussidonnaisessa vakuutuksessa, myynti ja markkina-asema kehittyvät suotuisasti, Wahlroos sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.