Mainos

Sammon tulos pulskistui

Suuri osa tuloksesta selittyy Sampo Pankista saadulla myyntivoitolla.

Vakuutuskonserni Sampo keräsi alkuvuonna komean tuloksen.

Sammon tulos ennen veroja oli tammi-maaliskuussa reilut 3,1 miljardia euroa, kun se vuosi sitten vastaavaan aikaan oli vajaat 340 miljoonaa euroa. Tuloksesta 2,8 miljardia euroa selittyy Sampo Pankista saadulla myyntivoitolla.

Komean myyntivoiton ohella myös Sammon varsinainen bisnes rullasi alkuvuonna odotetusti.

Konsernin vahinkovakuutusbisneksen eli Ifin yhdistetty kulusuhde parani kausiluonteisesti heikoimmalla ensimmäisellä vuosineljänneksellä 93,8 prosenttiin. Vielä jokin vuosi sitten lukema oli päälle 100:n. Silloin lisuketta korvauksiin ja vakuutusten hoitoon otettiin sijoitusten tuotoista.

Sampo odottaa tuloksensa säilyvän hyvänä tänä vuonna erityisesti konsernin vahinko- ja henkivakuutustoimintojen vahvan kannattavuuden ansiosta.

Sampo Pankin tanskalaiselle Danske Bankille myyneellä Sammolla on muhkea kassa, josta riittää pelimerkkejä isoihinkin finanssimanöövereihin. Sampo onkin ollut aktiivinen sijoitusrintamalla viime aikoina. Sillä on muun muassa pieni siivu finanssikonserni Nordeasta.

Emoyhtiö Sampo Oyj:n reilun viiden miljardin euron sijoitusomaisuudesta suuri osa on tällä hetkellä sijoitettuna käteiseen tai vastaaviin omaisuuseriin. Sampo-konserni on sitoutunut esittämään sijoittajille koko vuoden 2007 tulosjulkistuksen yhteydessä yksityiskohtaisemman näkemyksen siitä, miten varat sijoitetaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.