Mainos

Sammon tulos parani kolmanneksen

Sampo myi pankkitoimintansa Danske Bankille viime syksynä, mistä sillä on peruina muhkea kassa. Sampo ilmoittaa ensi talvena, miten se aikoo sijoittaa miljardinsa.

Vakuutuskonserni Sammon huhti-kesäkuun tulos on parantunut kolmanneksen verrattuna vuodentakaiseen. Tulosta pönkitti vahinkovakuutustoiminnan suotuisa kehitys, yhtiö kertoi tänään osavuosituloksessaan.

Sammolla on edelleen halussaan muhkea kassa viime syksyisen pankkikaupan peruina, kun Sampo myi pankkitoimintansa tanskalaiselle Danske Bankille. Emoyhtiö Sampo Oyj:n reilun viiden miljardin euron sijoitusomaisuudesta suuri osa on tätä nykyä sijoitettuna käteiseen sekä pohjoismaisten finanssipalveluyritysten osakkeisiin. Sammon mukaan suurin tulevaisuuden riski liittyy osakeomistuksiin, jos niiden arvo laskee rajusti.

Sampo aikoo kertoa koko tämän vuoden tulosjulkistuksen yhteydessä ensi talvena, miten se aikoo pankkimyynnistä saamansa miljardit sijoittaa.

Loppuvuoden näkymien Sampo arvioi pysyvän hyvinä vahinko- ja henkivakuutustoiminnan vahvan kannattavuuden ansiosta.

Sampo-konserniin kuuluu vahinkovakuutusyhtiö If, jolla on toimintaa Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Hyviä näkymiä emoyhtiö povaa myös henkivakuutusyhtiölleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.