Mainos

Sammon ja PV-Yhtymän neuvottelut tuloksettomia

Vakuutusyhtiö Sammon ja PV-Yhtymän väliset keskustelut yhteistoimintamahdollisuuksista ovat päättyneet tuloksettomina, yhtiöt kertoivat tänään. Sammon mukaan yhteistoiminnan mahdollisuuksia on selvitelty viime viikkojen aikana.

Sen enempää Sammosta kuin PV-Yhtymästäkään ei haluttu tänään yksityiskohtaisemmin kertoa syitä keskustelujen kariutumiseen. PV-Yhtymän toimitusjohtajan Harri Holménin mukaan syynä oli pikemminkin useiden tekijöiden summa kuin jokin yksittäinen kysymys.
-Näkökohdat olivat niin kaukana toisistaan, jonka vuoksi katsottiin, että keskusteluja ei tässä vaiheessa kannata jatkaa, Holmén sanoi.

Sammon tiedotusjohtajan Pertti Nurvalan mukaan tällä hetkellä ei ole näköpiirissä mahdollisuutta, että Sammon neuvottelut PV-Yhtymän kanssa voitaisiin aloittaa uudelleen. Muiden Sammon mahdollisten yhteistyöhankkeiden etenemistä hän ei halunnut kommentoida. Sampo on alustavasti neuvotellut ainakin ruotsalaisen Trygg-Hansan vahinkovakuutustoiminnan ostamisesta.

Hollmén: PV-Yhtymä pärjää yksinkin

Holménin mukaan PV-Yhtymä ei tällä hetkellä neuvottele yhteistyöstä Pohjolan eikä minkään muunkaan tahon kanssa. Holmén haluaa korostaa, että PV-Yhtymä ei välttämättä tarvitse yhteistyöpartneria eikä erityisesti hae sellaista.
-Me olemme rakentamassa Vientiluoton ja Postipankin yhdentyessä uutta vahvaa suomalaista pankkia, ja siinä on hirveän paljon tekemistä. Uskon, että voimme tuottaa omistajalle siihen keskittymällä enemmänkin lisäarvoa. Jos mahdollisuuksia rakennemuutoksiin matkan varrella ilmenee, niitä katsotaan, mutta pääfokus on pankkitoiminnan kehittämisessä, Holmén sanoi.

Valtion omistamaan PV-Yhtymään on niputettu yhteen Postipankki ja Vientiluotto. Yhtymä on tarkoitus jossain vaiheessa viedä pörssiin, jolloin valtio luopuu osasta omistustaan. Holménin mukaan yksityistämishanke ajankohtaistuu, kunhan yhtiö ensin pystyy näyttämään tuloksia toiminnastaan. Tarkemmin hän ei halunnut aikataulua ennakoida.

Pohjolalla ei uutta kerrottavaa

PV-Yhtymän yhtenä mahdollisena kumppanina pidetystä Pohjolasta todettiin tänään, ettei Pohjolalla ole PV-Yhtymään liittyen mitään uutta kerrottavaa. Kuukausi sitten pääjohtaja Iiro Viinanen sanoi, että Pohjolalla ei ole PV-Yhtymän kanssa vireillä kouriintuntuvia neuvotteluja, mutta että yleisemmällä tasolle keskusteluja on ollut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.