Mainos

Sammon hallitus yhä vailla norjalaisjäseniä

Sammon ylimääräinen yhtiökokous Helsingin Messukeskuksessa on sujunut uneliaan rauhallisissa merkeissä. Osakkeenomistajilla ei ollut kysyttävää pääjohtaja Björn Wahlroosin esittelemästä Storebrand-kaupasta.

Yhtiökokous valtuutti yksimielisesti Sammon hallituksen päättämään suunnatusta osakeannista Storebrandin omistajille vakuutusyhtiön mahdollisen ostamisen yhteydessä. Sen sijaan toinen esityslistalla ollut asia, kahden norjalaisen jäsenen valinta Sammon hallitukseen, ei onnistunut. Sammolle lähettämässään kirjeessä Storebrand ehdottaa, että sikäläiset hallitusjäsenet valitaan vasta yhtiöiden yhdistymisen jälkeen järjestettävässä yhtiökokouksessa. Storebrand toivoo tarkempaa selvyyttä uuden yhtiön norjalaisomistuksesta ennen hallitusjäsenistä päättämistä.

Wahlroos ei yllättynyt

Storebrandin ehdotus ei tullut pääjohtaja Björn Wahlroosille yllätyksenä. Hänen mukaansa on luonnollista, että norjalaiset eivät halua nimetä hallitusedustajiaan kahta viikkoa ennen Sammon ostotarjouksen päättymistä 10. heinäkuuta.
-Olisi ollut loogista siirtää yhtiökokous heinäkuun 10. päivän jälkeiseen aikaan, mutta se olisi ollut suomalaisten osakkeenomistajien kesälomien takia epäkäytännöllistä, Wahlroos sanoo. Wahlroosin mukaan yhtiökokous kärsi osanottajakadosta jo nyt. Läsnä oli vain hieman yli sata osakasta, kun tavallisesti yhtiökokouksissa käy yli 400 osakasta. Yhtiön noin 555 miljoonasta osakkeesta oli kokouksessa edustettuna vajaat 350 miljoonaa. Wahlroosin mukaan hallituksen uudesta kokoonpanosta päättävä ylimääräinen yhtiökokous kokoontuu jossain vaiheessa ensi syksyä.

Den norske Bank "huono häviäjä"


Wahlroos sai yhtiökokouksen jälkeen vastailla toimittajien kysymyksiin koskien Den norske Bankia, joka maanantaina ilmoitti nostaneensa omistusosuutensa Storebrand-vakuutusyhtiöstä lähes kymmeneen prosenttiin. DnB:n liike uhkaa kaataa Sammon Storebrand-ostohankkeen, sillä Sampo tarvitsee kaupan toteutumiseksi sen taakse yli 90 prosenttia norjalaisyhtiön osakkeista. Wahlroosin mukaan DnB käyttäytyy huonon häviäjän lailla, kun se ei korota omaa tarjoustaan, vaan yrittää torpedoida Sammon paremman tarjouksen lisäämällä Storebrand-omistustaan. Wahlroos toisti uskonsa siihen, että Storebrand-kauppa tulee lopulta toteutumaan. Hän viittaa Meritan taannoiseen kamppailuun norjalaisesta Christiania-pankista. -DnB osti myös silloin samanlaisen kymmenen prosentin potin eikä se silloinkaan muodostunut esteeksi, Wahlroos muistelee. Wahlroosin mukaan Sampo saattaa jatkaa Storebrandin osakkeiden ostotarjousaikaa heinäkuun 10. päivän jälkeen, mikäli yhtiö ei ole tuolloin saanut 90 prosenttia Storebrandin osakkeista yhtiökaupan taakse.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.