Sami Kapasen hulppea hirsikoti

Jääkiekkoilija Sami Kapanen rakennutti hulppean hirsitalon Kuopioon.

Entinen NHL-tähti, nykyinen KalPa-kapteeni Sami Kapanen rakennutti unelmiensa omakotitalon Kuopioon. Kallaveden rannalla sijaitsevassa talossa on lähes 600 neliötä ja se yksi Suomen suurimmista hirsirunkoisista yksityiskodeista.Talo on Honkarakenteen toteuttama.

Uniikkitalossa on vaikutteita amerikkalaisesta pientaloarkkitehtuurista. Tila on jaettu sekä yksityiseen että julkiseen osaan. Perheen makuuhuoneet sijaitsevat talon yläkerrassa, kun taas alakerran saunaosasto sekä viihdehuone sopivat edustamiseen. Arki- ja juhlaruokailuun on omat tilansa. Keittiössä on lähes 40 neliötä.

Värimaailma Kapasen uudessa kodissa on hillitty. Lattiat ovat mustia ja seinillä näkyy vaaleanbeigen sekä keltaisen sävyjä. Tarkkaan suunniteltu valaistus luo viihtyisän tunnelman taloon, jossa on käytetty aitoja luonnonmateriaaleja.

Kiekkoilija kiinnitti talonsa suunnittelussa huomiota asumisen ekologisuuteen. Lämmitysmuodoksi valittiin maalämpö, joka perustuu uusiutuvaan energiaan. Honka Major -hirsistä valmistettu talo on A-energialuokiteltu.

Talon pääsuunnittelusta vastasi arkkitehti Asko Lax. Honka Suunnittelupalvelu puolestaan vastasi rakennesuunnittelusta.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Lehtikuva, Honkarakenne

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja