Mainos

Sami Garamin vappunakkimittari: 120 grammaa nakkia isolle mummolle ja ei-krapulaiselle

Vappulounaan määrän laskeminen ei ole helppo homma ammattikokillekaan.

- Vappupäivä on hankala, koska joillekin maistuu [ruoka] liikaa ja joillekin ei ollenkaan, sanoo MTV3:n Huomenta Suomessakin kokkaava Sami Garam.

Silti hän pystyy antamaan vappulounaan suunnittelijalle tarkat nakin yksikkömäärät ja perunasalaatin grammamäärät.

Kun syöjien määrä on viisi aikuista ja yksi lapsi, ovat määrät seuraavat: 760 grammaa nakkeja + kolme kuoretonta nakkia. Perunasalaattia 800 grammaa.

Garam tutkii MTV3:n uutistoimuksen laatiman vieraslistan tarkkaan, ennen kuin hän ottaa kantaa tarvittavan ruuan määrään.

- Mummo syö saman verran nakkeja kuin lapsi, Garam sanoo aluksi, mutta peruu puheensa kun kuulee mummon painon (70 kiloa).

- Aika iso mummo. Hän syö saman veran kuin muutkin aikuiset (naisille 120 grammaa per nenä), korjaa Garam.

Kierrä kaukaa kevytnakit

Ammattikokki Sami Garam ei suosittele kevytnakkeja kenellekään.

- Jos siitä on jätetty lihaa ja rasvaa pois, niin jollakin se pitää korvata, hän vihjaa pahaenteisesti.

- Mahdollisimman lihaisia nakkeja - lihaprosentti vähintään 70 prosenttia. Lapselle voi ostaa yhden paketin kuorettomia nakkeja, koska lapset tykkää niistä.

Muistakaa Garamin ohje: nakkien täytyy olla poksahtavia!

Muistakaa myös tämä Garamin ohje: perunasalaatti pitää tehdä itse, valmista ei saa ostaa!

Tässä Sami Garamin kauppalista perunasalaattia varten yllä olevalla vierasjoukolle: kuusi perunaa, yksi sipuli, yksi maustekurrku, yksi omena ja kaksi desilitraa majoneesia.

Muistakaa Garamin ohje: majoneesi pitää tehdä itse (no saa sen ostaa valmiinakin, jos on ihan pakko).

Garam lupaa, että myös lapsivieras syö perunasalaattia, vaikka siinä on sipulia.

- Hän syö, koska perunasalaatti on itse tehty. Sipulin maku ehtii pehmentyä.

Garamin spesiaalivinkki perunasalaattiin: kaprikset.

- Kaprikset ovat tosi hyviä perunasalaatissa, paitsi lapset ei niistä oikein tykkää.

Sovimme, että lapselle otetaan pieni annos sivuun, ennen kuin kaprikset lisätään.

Garamin toinen ei-niin-spesiaali -vinkki perunasalaattiin: se pitäisi tehdä päivää aikaisemmin, mutta vähintään muutama tunti ennen tarjoilua.

Ja mitäs sitten muuta?

- Juomaksi simaa, siitä tykkäävät kaikki. Jälkiruuaksi tippaleipiä.

Hiukan Garamia karmaisee menun rasvaisuus. Toisaalta hän haluaisi lisätä menuun myös "oikeaa ruokaa", kuten valkosipuliperunoita ja härän fileetä.

- Kai sitä muutakin pitäisi olla kuin nakkeja ja perunasalaattia, hän ehdottaa.

Ei. Näillä mennään tämä vappu.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.