Mainos

Samaras: Kreikka tarvitsee lisäaikaa hengittääkseen

Talousvaikeuksissa kieriskelevä Kreikka haluaa maansa talousuudistuksille lisää aikaa.

Pääministeri Antonis Samaras toteaa saksalaisen Bild-lehden haastattelussa, että Kreikka tarvitsee kansainvälisiltä lainoittajilta lisäaikaa menoleikkauksilleen. Talouden kiristysohjelma on ehtona elvytyspakettien saamiselle.

- Emme vaadi lisärahaa. Pysymme sitoumuksissamme ja täytämme kaikki vaatimukset. Meidän täytyy saada kasvu nousuun, koska se pienentää talouden kuilua, Samaras sanoo. - Kaikki mitä tarvitsemme on vain hivenen ilmaa hengittääksemme, jotta saamme talouden kulkemaan ja valtion tulot lisääntymään.

Samaras tapaa tänään euroryhmän puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ja myöhemmin tällä viikolla Ranskan presidentin ja Saksan liittokanslerin.

Viime päivinä kansainvälinen lehdistö on arvuutellut, pyytääkö Kreikan pääministeri näissä tapaamisissaan lisäaikaa maansa säästötoimille. Financial Times kertoi viime viikolla, että Samaras aikoo pyytää kahden vuoden lisäaikaa toteuttaakseen uusimman leikkausohjelman.

Kreikan hallituksen pitäisi löytää 11,5 miljardin euron lisäsäästöt vuosina 2013 ja 2014. Kahden vuoden lisäaika merkitsisi sitä, että Kreikka tarvitsisi 20 miljardia euroa lisärahoitusta.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.