Mainos

Samaranch sai kaksi kivääriä Salt Lake Cityltä

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Juan Antonio Samaranch on myös itse saanut lahjoja Salt Lake Cityn järjestelykomitealta. Samaranch sai vajaa kuukausi ennen vuoden 2002 olympialaisten isännän valintaa kaksi kivääriä, joiden arvo oli yhteensä vajaat tuhat dollaria.

Salt Lake City Tribune -lehden mukaan Browning-asetehdas lähetti aseet, haulikon ja kiväärin, suoraan KOK:n päämajaan Lausanneen. Asetehtaan tiedottajan Travis Hallin mukaan he eivät tiedä, mitä Samaranch on tehnyt aseilla. Kiväärien arvo kuitenkin ylittää selvästi KOK:n määräämän lahjalle asetetun rajan. KOK:n jäsenille ei tuolloin saanut antaa yli 150 dollarin arvoisia lahjoja.

KOK tutkii paraikaa korruptioväitteitä, joiden mukaan eräät KOK:n jäsenet olisivat "myyneet" ääniään. Salt Lake Cityn väitettiin mm. tarjonneen KOK:n jäsenten lapsille opiskelustipendejä. Korruptiota tutkivan viisihenkisen komitean on määrä kertoa tutkimuksen tuloksista vielä tässä kuussa KOK:n hallitukselle.

Browningin aseet lähtivät Lausanneen yrityksen Belgian-varastosta. Lasku lähetettiin Salt Lake Cityn järjestelykomitealle: 475 dollaria puoliautomaattisesta haulikosta ja 500 dollaria kivääristä. Kaikkiaan Browning toimitti Salt Lake Cityn järjestelykomitealla aseita noin 10000 dollarin arvosta. Asetehtaan edustaja ei tiedä, minne ne ovat joutuneet, eivätkä utahilaiset ole toistaiseksi kertoneet, kenelle ne ovat menneet.

Olympialaisten historiasta kirjoittanut professori James MacAloon muistutti, että Samaranch ei välttämättä itse ole koskaan tiennyt saamastaan lahjasta. Lahjoja saapuu KOK:n päämajaan päivittäin ja usein ne siirretään suoraan olympiamuseoon.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.