Mainos

Samaran osien kuljetukset Siperiasta tuovat uusia työpaikkoja

Tamperelainen kuljetusyhtiö R. Pynnönen on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen autonosien kuljettamisesta Venäjältä Uuteenkaupunkiin. Yhtiön mukaan sopimus on suurimpia Venäjältä Suomeen saatuja kuljetusurakoita, ja se kaksinkertaistaa yhtiön ulkomaantoiminnot.

Kuljetusten ostaja on venäläinen kehitysyhtiö AVVA, joka yhdessä Valmetin ja parin muun venäläisyrityksen kanssa on aloittanut Euro-Samaraksi kutsuttujen autojen kokoamisen Uudessakaupungissa. Kuljetusliike R. Pynnönen kertoo, että urakka mahdollistaa yhteensä yli sadan uuden kuljettajan palkkaamisen.

Kaikkiaan kuljetukset työllistävät vähintään 150 kuljettajaa ja autoa. Kuljetukset ovat jo alkaneet. Täyteen vauhtiin ne saadaan syksyllä, jolloin Uuteenkaupunkiiin tuodaan viikoittain useita kymmeniä rekkalasteja Samaran osia. Kuljetusmatka Uralin läheltä Togliattista Uuteenkaupunkiin on noin 2 400 kilometriä. Edestakainen matka kestää runsaan viikon.

Toimitusjohtaja Jukka Pynnösen mukaan kuljetusten varmistamiseksi autoihin asennetaan valvontalaitteet, joilla autojen paikka voidaan määrittää 100 metrin tarkkuudella Siperian reitillä. Järjestelmä perustuu satelliittinavigointiin. Yhtiön tälle vuodelle budjetoima 133 miljoonan markan liikevaihto kohoaa yli 200 miljoonaan markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.