Mainos

Salvador Dali Retretin ensi kesän taiteilija

Taidekeskus Retretin kesän 2001 taiteilijanimenä on Salvador Dali.

Retretin Salvador Dali -näyttely keskittyy hänen veistoksiinsa ja grafiikkaansa. Katalonialainen Dali kuuluu viime vuosisadan taidemaailman vaikuttajiin, jonka teokset ja tempaukset hätkähdyttivät yleisöä. Taiteilija eli vuosina 1904-1989.

Yli kahdenkymmenen veistoksen kokoelmaan sisältyy kaksi monumentaalikokoista ja viisitoista luonnollisen kokoista pronssiveistosta sekä muutama pienempi työ. Vastaavanalaista Dalin veistosten kokoelmaa ei aiemmin ole meillä nähty. Taiteilijan graafisesta tuotannosta on valittu runsaat kaksisataa teosta. Ne esittelevät laajalti taiteilijan surrealistista kuvamaailmaa.

Näyttelyn teokset saadaan pääasiassa englantilaisista ja yhdysvaltalaisista yksityiskokoelmista. Dalin lisäksi Retretti esittelee suomalaisen grafiikan suuriin mestareihin kuuluvan Pentti Kaskipuron tuotantoa. Näyttelyn tuottaa Grafiikkapaja Himmelblau.

Luolaston keskeiset taiteilijat ovat Jan-Erik Andersson, Saara Ekström ja Nico A. Eloranta. Jan-Erik Andersson tunnetaan suurista tilateoksista. Saara Eriksson on monipuolinen taiteilija, jonka tuotanto ulottuu grafiikasta suuriin tilateoksiin. Retretin luolastoon hän on suunnitellut kolme suurta tilateosta. Lasitaiteilija Nico A. Eloranta rakentaa veden, valon ja lasin heijastuksista teoksensa.

Retretti järjestää myös kotimaisen klassikkonäyttelyn, josta kerrotaan myöhemmin. Retretti avaa ovensa 9. kesäkuuta. Kausi päättyy 26. elokuuta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.