Saltimbocca Romana ja marinoituja syysvihanneksia

Saltimbocca

  • 600 g vasikan ulkofilettä
  • 60 g parmankinkkua tai prociuttua
  • 1 ruukku salviaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl valkoviiniä

Nuiji filee viipaleet ohuiksi lihanuijalla. Levitä päälle kinkkuviipaleet ja salvian lehdet, mausta suolalla ja valkopippurilla. Taita puoliksi tai kääri rullalle. Paista voin, öljyn ja valkoviinin seoksessa pari minuuttia kummaltakin puolelta.

Marinoituja syysvihanneksia

  • 1 porkkana
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • parmesanlastuja
  • suolaa ja valkopippuria

Suikaloi porkkana, irroita kaaleista nuput ja lohko shalottisipulit. Keitä valkosipulikynnet kypsiksi, nosta ne vedesta ja murskaa. Ryöppää vihannekset nopeasti kiehuvassa vedessä. Mausta suolalla, valkopippurilla, sitruunalla, oliiviöljyllä, valkosipuleilla ja parmesan-lastuilla.

Reseptit: Jyrki Sukula / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat