Mainos

Salsakuumetta Imatran Big Band -festivaaleilla

Salsan suosio on kasvussa ja se näkyy myös Imatran Big Band -festivaaleilla.

Korkeatasoisten latinorytmien lisäksi tapahtuma tarjoaa vähän kaikkea jazzista rokkiin. Esiintyjiä on Imatralla tänä vuonna ennätysmäärä, yli 600.

Salsalla imatralaisyleisöä on lämmittänyt esimerkiksi Oscar Valdes, mies maailman huipulta. Hän ymmärtää toki hyvin suomalaisten salsainnostusta.

-Me osaamme luodan kontaktin, täyttää heidät salsan hengellä. Me tiedämme, että he tulevat tanssimaan, liikkumaan ja pitämään hauskaa kanssamme, Valdes arvioi.

Valdes kiertää nyt Impacto Cubano-orkestereineen Eurooppaa yhdessä toisen kuubalaishuipun Carlos del Puerton kanssa.

-Meille salsa on tapa välittää rakkauden viestiä. Ja me ajattelemme että tällainen tunne ei tule ainoastaan sydämestä, vaan ruumiista myös, kertoo Carlos del Puerto.

-Latinalaismusiikki yleensäkin on niin Suomessa kuin maailmallakin kovassa nousussa ja tämähän todistettiin viime vuonna Porissa, jossa oli Kuuba-ilmiö. Me ajattelimme, että tarvitsemme kovat nimet Imatralle ja hankimme sitten Celia Cruzin (kuvassa) tänne, Imatra Big Band Festivaalin toiminnanjohtaja Hannu Hokkanen kertoo.

19. kertaa järjestettävän Imatra Big Band-tapahtuman isä ja perustaja, Hannu Sopanen, hykertelee tyytyväisyyttään, sillä sää suosii ja huiput vetävät väkeä.

-Tehdään ilman muuta ennätys ja olettaisin, että tänne tulee siinä 50 000 ihmistä. Ainakin mie uskon siihen. Entinen ennätys on vähän yli 40 000.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.