Mainos

Salonius nimitettiin valtakunnansovittelijaksi

Varatuomari Juhani Salonius, 53, toimii valtakunnansovittelijana seuraavan nelivuotiskauden. Tasavallan presidentti nimitti Saloniuksen virkaan tänään.

Saloniuksen virkakausi alkaa 15. elokuuta ja päättyy 14.8. 2001. Salonius on hoitanut valtakunnansovittelijan tehtäviä työministeriön nimittämänä jo viime tammikuusta lähtien. Ministeriö voi nimittää sovittelijan alle vuodeksi, mutta pitemmästä virkanimityksestä päättää presidentti.

Valtakunnansovittelijalta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä perehtyneisyys työlainsäädäntöön ja työmarkkinoihin. Saloniuksen koulutuksen ja lähes 30 vuoden työkokemuksen katsottiin tarjoavan hyvät edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen. Salonius on pitkän linjan työmarkkinamies. Hän suoritti oikeustieteen kandidaatin tutkinnon 1969 ja aloitti pian sen jälkeen työnantajaleirin palveluksessa.

Mikkelissä syntynyt Salonius on työskennellyt eri tehtävissä Suomen työnantajain keskusliiton STK:n ja myöhemmin Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n palveluksessa. Salonius käväisi 1980-luvun puolivälissä Partekin henkilöstö- ja tiedotusosaston apulaisjohtajana, mutta palasi työnantajain keskusliittoon tiedotus- ja järjestöosaston johtajaksi. Viime vuodet ennen sovittelijan tehtäviään Salonius työskenteli TT:n toimialaliittojen toimitusjohtajana.

Salonius nimitettiin valtakunnansovittelijaksi tammikuussa väliaikaisesti edellisen sovittelijan Jorma Reinin valitettua erottamisestaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO hylkäsi Reinin valituksen kesäkuussa ja katsoi, että Reini on menettänyt viran edellyttämän luottamuksen ja arvostuksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.