Mainos

Saloniuksen lentomatka ei johda syytteisiin

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt jättää nostamatta syytteen valtakunnansovittelija Juhani Saloniukseen liittyneessä lahjusepäilyssä.

Kalskeen mukaan Saloniukseen ja Finnairin lentotoimintaryhmän johtaja Veikko Sieväseen kohdistuneissa lahjusrikosepäilyissä ei ole näyttöä.

Lahjusepäilyt perustuivat siihen, että Finnairin lentokoneella lomamatkalle lähdössä olleiden valtakunnansovittelijan ja hänen puolisonsa paikat lentokoneessa oli vaihdettu vastikkeettomasti turistiluokasta bisnesluokkaan ajankohtana, jolloin valtakunnansovittelijan johdolla käydyt Finnairin lentäjiä koskeneet työehtosopimusneuvottelut olivat kesken.

Matkustusluokan korottamisella epäiltiin yritetyn vaikuttaa valtakunnansovittelijan toimintaan neuvotteluissa.

Valtakunnansovittelijan ei kuitenkaan katsottu syyllistyneen rikokseen, koska turistiluokan ylivaraamisesta johtuva turistiluokan matkustajien sijoittaminen bisnesluokkaan on lentoliikenteessä tavanomaista.

Matkustusluokan korottamisen järjestäneen Finnairin lentotoimintaryhmän johtajan ei katsottu syyllistyneen rikokseen, koska ei ollut syytä epäillä hänen pyrkineen vaikuttamaan valtakunnansovittelijan toimintaan, eikä lentomatkustajille ylivaraustilanteissa tavanomaisesti annettava etu ollut sen laatuinen, että se olisi vaikuttanut tai ollut omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.