Mainos

Salon Seudun Sanomat: Nokia-pomo huijasi yhtiöltä yli 600 000 rahaa ralliin

Nokian Salon tehtaalla työskennellyt päällikkö maksatti yhtiöllä ralliharrastustaan väärennetyillä laskuilla yli 600 000 euron edestä. Asiasta kertoo Salon Seudun Sanomat.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan miehen törkeästä petoksesta kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Laskuja laatinut ralliautojen huoltomies sai vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Huijausten sarja alkoi vuonna 2003. Huoltomiehen tehtävänä oli saada laskut näyttämään Nokian matkapuhelinosia toimittavien alihankkijoiden lähettämiltä. Rahat käytettiin pääosin ralliauton varaosiin ja korjaamiseen, mutta osa rahoista siirrettiin pieninä erinä myös päällikön omalle tilille.

Nokian sisäinen tarkastus narautti kartanlukijana toimineen miehen huhtikuussa 2009. Hän ehti maksattaa Nokialla toistasataa laskua ennen petoksen paljastumista.

Käräjäoikeus moitti tuomiossaan myös Nokiaa laskujen hyväksymisen valvonnan huonosta järjestämisestä. Yhtiön mukaan vastaava toiminta ei ole enää mahdollista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.