Salon myrkytys: Hoivayhtiössä työskenteli vain pidätetty pariskunta

Salon poliisi ei ainakaan toistaiseksi epäile vangittuna olevaa sairaanhoitajaa muista henkirikoksista kuin 84-vuotiaan vanhuksen myrkyttämisestä.  

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Pertti Läksyn mukaan myös muiden henkirikosten mahdollisuutta on selvitelty. Niistä ei ole kuitenkaan löytynyt merkkejä.  

54-vuotias miespuolinen sairaanhoitaja ja hänen lähihoitajana työskennellyt 42-vuotias vaimonsa olivat ainoita työntekijöitä Kattariina Oy -nimisessä hoivayrityksessä, joka tarjosi vanhuksille kotihoitoa, saattohoitoa ja siivouspalvelua. Yrityksellä oli poliisin mukaan joitakin kymmeniä asiakkaita, ja se tarjosi palveluita asiakkaiden kotiin.  

– Vaimoa ei ainakaan toistaiseksi epäillä murhasta, vaan törkeästä kavalluksesta ja omaisuusrikoksista. Tutkimme kuitenkin hänen osuuttaan henkirikokseen, mutta varsinaisesti hän ei ole siinä epäilty, Läksy kertoo.   

Pariskunnan epäillään vieneen omaisuutta noin kymmeneltä vanhukselta. Myrkytyksen uhriksi joutuneelta 84-vuotiaalta naiselta oli poliisin mukaan viety noin 30 000 euroa. Lisäksi pariskunnan epäillään yrittäneen kavaltaa testamentilla naisen muun omaisuuden, noin 200 000 -300 000 euroa.  

Toisilta vanhuksilta epäillään viedyn omaisuutta joidenkin tuhansien eurojen edestä.  

Lue myös:

    Uusimmat