Mainos

Salon hallipalossa loukkaantunut palomies sai iskun jalkoihin

Salon jätteenkäsittelyhallin viimeöisessä tulipalossa loukkaantunut palomies oli sopimuspalokunnassa toimiva sammutusmies. Sopimuspalokuntalainen sai vain lieviä vammoja.

Päivystävä palomestari Marko Virolaisen mukaan sopimuspalokunnan sammutusmies loukkaantui jaloista.

– Loukkaantuminen tapahtui letkun paineiskun yhteydessä. Eli raskas, 76 millin, paloletku sai paineiskun ja se heilahti niin, että se massa osui palomiestä alaraajaan. Siitä seurasi loukkaantuminen, kuvailee Virolainen yöllistä tilannetta.

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton toiminnanjohtajan Isto Kujalan mukaan sopimuspalokuntalaisen polvi meni pois paikoiltaan.

– Tietojeni mukaan letku meni poikki ja osui häneen, jolloin polvi meni pois paikoiltaan. Mies kävi sairaalassa tarkistamassa polven ja kyllä se todennäköisesti kuntoon saadaan, Kujala sanoo.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin kello 1.40 yöllä. Paikalla oli noin 50 palomiestä. Tulipalossa tuhoutui 500 neliön pressuhalli. jätteenkäsittelyhallissa oli noin 4 000 kuutiometriä energiajätettä. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Suomen sopimuspalokuntien liiton toiminnanjohtajan mukaan sopimuspalokuntalaisen loukkaantuminen hälytystehtävissä on hyvin harvinaista.

– Koulutus korostaa työturvallisuutta. Viime vuonna sopimuspalokunnat lähtivät hälytystehtäviin 83 229 kertaa, eikä tietooni ole tullut mitään merkittäviä loukkaantumisia, Kujala kertoo.

Kujala muistuttaa, että harvaan asutussa Suomessa ensilähdön sammutustehtäviin tekee yleensä alueella toimiva sopimuspalokunta. Salon paloakin oli sammuttamassa Salon VPK.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.