Mainos

Salolainen: Venäläisten maakaupat koplattava maakaasuhankkeeseen

Kysymys maakauppojen vastavuoroisuudesta pitää nostaa ehdottomasti esille Venäjän kanssa. Tätä mieltä on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok). Hänen mielestään Venäjän maakaupat Suomessa on koplattava Itämerelle rakennettavaan kaasuputkeen.

- Meillä on nyt erinomainen mahdollisuus: Venäjä rakentaa kaasuputkea meidän talousvyöhykkeellemme Itämerelle. Venäläiset saavat ostaa Suomesta vapaasti maata, mutta suomalaiset eivät saa ostaa maata Karjalasta tai Venäjältä ylipäätään. Joihinkin toimenpiteisiin pitäisi ryhtyä, vaatii Salolainen.

- Emme voi ajatella sitä, että Suomesta vain yksipuolisesti voidaan ostaa maata. Alun perinhän on lähdetty siitä, että EU-maiden kesken voidaan ostaa maata ja siinä käsittääkseni esimerkiksi Tanska on asettanut rajoituksia EU-maille. On aika omituista, että meillä on täysin vapaata tämä maakauppa EU:n ulkopuolisille maille, Salolainen ihmettelee.

Salolainen kannattaa lainsäädäntöä tai ainakin luvanvaraisuutta maahankinnoille.

- Pitäisi selvittää maanhankinnan taustat ja rahoitukset ja muut. Tällä nykyisellä tavalla me emme voi jatkaa, painottaa Salolainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.