Salmonellaepidemia romahdutti munien tuotannon

Keväinen salmonellaepidemia leikkasi tuntuvasti kananmunantuotantoa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Kevään aikana maatiloilla jouduttiin lopettamaan 270 000 munivaa ja 170 000 kasvatusikäistä kanaa.

Alkuvuoden notkahduksen jälkeen kanamäärät ovat jo palaamassa ennalleen.

Salmonellan lisäksi kananmunien tuotantoa on vähentänyt siirtyminen perinteisistä häkkikanaloista virikehäkki- tai lattiakanaloihin. Tuotetuista munista noin kymmenesosa on nyt peräisin uusista virikehäkeistä.

Valtaosa Suomessa kulutetuista munista on suomalaisia. Kananmunia tuotiin alkuvuonna vain 2,4 miljoonaa kiloa, kun niitä tuotettiin kotimaassa 35,1 miljoonaa kiloa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat