Mainos

Salmi: Supo mukaan internetin valvontaan

Suojelupoliisi on mukana internetvalvonnan tehostamisoperaatiossa, kertoo Supon johtaja Ilkka Salmi MTV:n uutisille Lahden turvallisuus-ja puolustusmessuilla.

Keskusrikospoliisi vetää verkkotiedustelua, jossa etsitään epäilyttävää ja yhteiskuntaan vihamielisesti suhtautuvaa sisältöä eri sivustoilta ja verkkoyhteisöistä. Tiedustelua tehostettiin välittömästi Kauhajoen tiistaisen ammuskelutapauksen johdosta, koska kouluammuskelijan persoonallisuudesta ja aikeista oli olemassa selkeitä vihjeitä verkkoyhteisössä.

Salmi kuitenkin tähdentää, ettei Kauhajoen tai Jokelan tapauksessa kyseessä ollut suojelupoliisin vastuualueelle kuuluva terrorismi.

- Teko ei täytä terrorismin tunnusmerkistöä, terroristinen tarkoitus tai motiivi siitä näyttäisi puuttuvan.

Samalla Salmi mainitsee, että vaikka kouluammuskelutapauksissa kyseessä on uudenlainen yhteiskunnan häiriöilmiö, ei terrorismin käsitettä pidä muotoilla uudestaan. Hänen mukaansa suojelupoliisi avustaa muita viranomaisia niin tutkinnassa kuin ennaltaehkäisemisessäkin ja se tarkoittaa myös verkkosisältöjen tarkkailua.

Salmen lisäksi myös sisäministeri Anne Holmlund ja poliisiylijohtaja Mikko Paatero ovat kommentoineet verkkovalvontaa. Paatero toteaa, että poliisille on tulossa mahdollisuus käyttää valeidentiteettiä verkkoyhteisöjä tarkkaillessaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.