Mainos

Salmenperä palkittiin jälleen Miehen työstä

(MTV3/Jenni Kivessilta)

Miehen työ sai kotimaan ensi-iltansa helmikuussa. Tähän mennessä elokuva on kutsuttu jo parillekymmenelle merkittävälle kansainväliselle festivaalille sekä voittanut Espanjassa The Golden Moon of Valencia -palkinnon.

Aleksi Salmenperä on voittanut elokuvallaan Miehen työ parhaan ohjaajan palkinnon Münsterin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Saksassa.

Münsterin festivaalin kilpasarjaan on perinteisesti valittu tiettyyn teemaan liittyviä elokuvia. Tänä vuonna 17.–21. lokakuuta järjestetyn festivaalin kilpasarjan teemana oli "Work! Don’t Work!", ja siihen oli valittu kahdeksan nuoren ohjaajan elokuvaa kahdeksasta eurooppalaisesta maasta.

Tuomaristo palkitsi Miehen työn yksimielisesti, ja kuvaili elokuvan yhdistävän "kompromissitonta komiikkaa ja rosoista alakuloa". Juryn jäseniin kuuluivat muun muassa näyttelijät Rutger Hauer (Blade Runner) ja Franziska Weisz (Hotel).

Miehen työ sai kotimaan ensi-iltansa helmikuussa, ja se on tähän mennessä kutsuttu jo parillekymmenelle merkittävälle kansainväliselle festivaalille sekä voittanut Espanjassa The Golden Moon of Valencia -palkinnon.

Elokuva oli tänä syksynä ehdolla myös Pohjoismaiden elokuvapalkinnon saajaksi. Lisäksi se on valittu Euroopan Elokuva-akatemian parhaan eurooppalaisen elokuvan palkintoehdokkaaksi että Suomen ehdokkaaksi parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-kisaan.

Miehen työn ovat tuottaneet Petri Jokiranta ja Tero Kaukomaa. Elokuvan pääosia esittävät Tommi Korpela, Jani Volanen, Maria Heiskanen ja Stan Saanila.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.