Mainos

Salma Hayek: En tiennyt sairaudestani

Raskausajan diabeteksesta kärsinyt näyttelijä Salma Hayek oli pitkään tietämätön sairaudestaan. Tähti on kiitollinen läheistensä neuvoista ja terveestä lapsestaan.

Meksikolainen palkittu näyttelijä ja suositun Ruma Betty -televisiosarjan tuottanut Salma Hayek sairastui raskausajan diabetekseen odottaessaan esikoistaan Valentinaa 41-vuotiaana. Muun muassa elokuvista Frida ja Once Upon a Time in Mexico tunnettu Hayek kertoo American Baby -lehdelle, ettei heti ymmärtänyt sairastuneensa:

– En tiennyt voinko pahoin vain, koska olin raskaana vai oliko jotain vakavasti pielessä. Huonoa oloa kesti koko raskausajan, joka voikin olla yksi oireista.

Ystävä epäili diabetesta

Salma Hayek, Wireimages/AOP

Salma Hayek, Wireimages/AOP

Diabetes kulkee Hayekin suvussa.

– Jos voisin jälkikäteen muuttaa jotain, en söisi raskausajan alussa niin paljon hedelmiä. En tiennyt, ettei niidenkään sisältämä sokeri ole hyväksi. Himoitsin etenkin mangoa ja vesimelonia. Olin muutenkin tietämätön näistä asioista raskauden aikana. Tuntui oudolta, kun en voinut olla varma mikä oli hyväksi keholleni ja mikä ei, Hayek muistelee. Raskauden edistyessä näyttelijäystävä Paul Bettany neuvoi Hayekia menemään lääkäriin kuultuaan tämän hedelmien ahmimisesta ja mainitsi samalla jotakin raskausajan diabeteksesta.

– Ajattelin ensin, että mitä hän siitä tietää, mutta sainkin Bettanylta ja hänen vaimoltaan Jennifer Connellylta valtavasti tukea. Sairaus tekee nöyräksi, kun ei voi tietää pysyykö vauva terveenä, Hayek muistelee.

Sairaus herätti auttamaan muita

François-Henri Pinault ja Salma Hayek, Wireimages/AOP

Hayek toteaa murheensa olevan kuitenkin pieniä verrattuna vaikkapa kehitysmaiden tiedonpuutteeseen, jonka takia lapsia jopa menehtyy.

– Kauniin ja terveen vauvani saaminen teki minut tietoiseksi uhkista, joita muiden maiden äidit vauvoineen kohtaavat, Hayek pohtii. Nyt Hayek tekee yhteistyötä Unicefin kanssa taistellakseen jäykkäkouristusta vastaan kehitysmaissa, johon kuolee vuosittain 140 000 vauvaa ja 30 000 äitiä.

Hayekin raskausajan muistot ovat aika sumuiset. Hän muistaa kuitenkin tädiltä saamansa neuvon – tädiltä, joka ei koskaan hankkinut lapsia. Hän vietti aikaa Hayekin ja tämän ranskalaisen miehen François-Henri Pinaultin kanssa, kun Valentina oli alle kuukauden ikäinen.

– Laita hänet itse nukkumaan joka ilta. Laula hänelle, pitele tyttöä sylissäsi ja istu hänen vierellään. Sillä eräänä päivänä et pysty enää tuudittamaan häntä, ja se tulee tapahtumaan nopeammin kuin uskotkaan, täti opasti Hayekia. Hayek kertookin tyttärensä olevan elämänsä tärkein asia.

Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla!

Teksti: MTV3/Helmi

Lähteet: American Baby Magazine, China Daily, Unicef.

Kuvat: WireImage/AOP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.