Mainos

Sallisen surman oikeudenkäynti loppui

Helsinkiläisen Satu Sallisen murhasta syytetty entinen sulhanen määrättiin maanantaina mielentilatutkimukseen. Mies, jota on epäilty sulhasen palkkaamaksi murhaajaksi, päästettiin sen sijaan vapaaksi ainakin siihen saakka, kunnes tuomio annetaan. Tähän voi mennä useita kuukausia.

Helsingin käräjäoikeus päätti maanantaina oikeuskäsittelyn Munkan venekerholla viime vuoden toukokuussa sattuneesta raa'asta surmasta.

Entinen sulhanen on tunnustanut palkanneensa tuttavansa tappamaan Sallisen 90000 markasta, mutta kiistää olleensa paikalla kun itse surmatyö tehtiin. Mies myöntää, että ruumis oli kuljetettu pois hänen autollaan, mutta ei myönnä olleensa tässäkään mukana.

"Surmaajaksi palkattu" kertoi viime elokuussa, että hän oli ollut venekerhon rannalla, jossa oli jotain "hässäkkää" ja oli nostamassa auton taka-osaan ilmeisesti ruumista. Hän tiesi mm. kertoa, että "tuulipuku oli ollut liukas". Myöhemmin hän perui kaiken ja sanoi, ettei tiedä tapahtumista mitään. Syytetty sanoo olleensa kovassa humalassa, joka on syynä muistin huonouteen.

Murhan motiivi oli syyttäjän mukaan hylätyn sulhasen mustasukkaisuus ja kosto. Toisen syytetyn motiivi olisi sen sijaan taloudellinen. Rahapula sai hänet ryhtymään apuriksi. Jutussa on esitetty runsaasti näyttöä varsinkin sulhasen päänmenoksi, mutta tämä on tiukasti kiistänyt osuutensa itse surmatekoon.

Oikeus perusteli toisen syytetyn vapaaksi laskemista sillä, ettei enää ole "todennäköisiä" syitä hänen pitämisekseen vangittuna. Hänen syyllisyytensä tai syyttömyyteensä ei tosin otettu vielä kantaa.

Satu Sallinen puukotettiin kuoliaaksi 19. toukokuuta viime vuonna hänen ollessaan vartiovuorossa Munkan venekerholla. Hänen ruumiinsa löydettiin juhannuksen tienoilla Kuhmoisissa järveen upotettuna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.