Mainos

Sallan raja-asema edelleen suljettuna

Venäjän rajaviranomaiset on pitänyt Sallan raja-aseman suljettuna koko päivän.

Pohjoinen tullipiiri on sopinut Venäjän puolen tullijohdon kanssa torstain neuvottelusta, jos eilen suljettua rajaa ei siihen mennessä ole saatu auki. Sallan rajavartioalueen päällikkö Antti Varrio kertoi, ettei Venäjän puoleiselta raja-asemalta ollut päivän aikana tullut uutta tietoa rajan avaamisesta.

Venäjä sulki ilman ennakkovaroitusta raja-asemansa maanantaina. Venäjän Alakurtin alueen rajavaltuutettu kertoi, että raja avataan jälleen, kun raja-asemalle on saatu kytketyksi varavoima. Sallan kunta lopetti viikonloppuna Venäjän puolelle vajaa kymmenen vuotta jatkuneen sähkönjakelun, koska naapurivaltio ei ollut laskuja kertaakaan maksanut.

Pohjoisessa tullipiirissä ollaan huolissaan tavasta, jolla Venäjän rajaviranomaiset sulkivat raja-aseman. Rajanylityspaikan sulkeminen tulisi tapahtua Suomen ja Venäjän rajavaltuutettujen yhteisestä sopimuksesta. Pohjoisen tullipiirin johtaja Juha Heikkilä kertoi sopineensa Murmanskin ja Kantalahden tullijohdon viranomaisten kanssa neuvotteluista torstaina Suomessa, jollei raja ole siihen mennessä auennut.

Heikkilän mukaan maiden tullit ja Suomen rajavartioston edustajat pitävät tarpeen mukaan myös yhteiskokouksen perjantaina. Venäjän rajaviranomaisten ja tullijohdon väliseen tiedonvälitykseen Heikkilä ei halua ottaa kantaa. Sallan rajanylityspaikka on tarkoitus avata kansainväliselle liikenteelle tämän vuoden aikana.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.