Mainos

Salkkuvarkaus johti Viron puolustusministerin eroon

Lehtitietojen mukaan varastetut asiakirjat koskevat asehankintaa jostakin Pohjoismaasta. Puolustusministeriössä ei ole tietoa, liittyvätkö ne Suomen ja Viron välisiin Pasi-kauppoihin.

Viron puolustusministeri Margus Hanson on ilmoittanut eroavansa, kertoi uutistoimisto BNS. Oppositio on vaatinut Hansonin eroa sen jälkeen kun tämän Tarton-kodista vietiin murron yhteydessä salaisia asiakirjoja. Hanson kertoi BNS:n mukaan oman puolueensa, reformipuolueen, johdolle, ettei hänellä nykyisessä tilanteessa ole edellytyksiä jatkaa puolustusministerinä.

Salaisia asiakirjoja sisältänyt Hansonin salkku varastettiin hänen kotoaan lokakuun lopulla. Virolaisten lehtitietojen mukaan varastetut asiakirjat koskevat asehankintaa jostakin Pohjoismaasta. Suomen ja Viron kesken on parhaillaan pohdittavana 7,2 miljoonan euron kauppa 60 käytetyn Pasi-miehistönkuljetusvaunun myynnistä Viroon. Valtioneuvosto myönsi puolustusministeriölle vientiluvan syyskuussa.

Puolustusministeriössä ei ainakaan vielä tänään ollut mitään tietoa, olivatko Hansonilta varastetut paperit Pasi-kauppaan liittyviä. Hansonin piti olla keskiviikkona vierailulla Suomessa. Hänen ohjelmassaan ei kuitenkaan olisi ollut mitään virallisia tapaamisia tai asekauppojen tekoa, vaan luennon pitäminen Paasikivi-seurassa.

Hanson on tähdentänyt, ettei hän ollut syyllistynyt salaisuuksien paljastamiseen tahallaan tai huolimattomuuttaan.

- En osannut ennakoida rikollista hyökkäystä kotiini, hän sanoi eilen uutistoimisto BNS:lle.

(MTV3-STT-BNS-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.