Mainos
Salatut elämät

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Salkkari-elokuvan teko vuosien pohdinnan tulos

Idea elokuvaan lähti Katsomo-palvelusta nähdystä nettisarjasta, joka ampui hittisuosioon.

Salatut elämät -ohjelmasta kantautui ilouutisia alkuviikosta, kun tieto sen elokuvaversiosta julkaistiin maailmalle. Idea lähti ohjaaja Marko Äijön mukaan nettiin tuotetun Tuuliranta-sarjan suosiosta. Kymmenosainen minisarja sai ensi-iltansa joulukuussa 2011.

Elokuva kiertyy Sara Säkkisen näyttelemän Peppi Puolakan ympärille, ja muut näyttelijät ovat tasa-arvoisesti ja voimakkaasti mukana. Muut näyttelijät ovat Heidi Aaltosta näyttelevä Venla Savikuja, Jiri Vastamäkeä esittävä Mikko Parikka, Joonatan Sievistä näyttelevä Markku Pulli sekä Sergei Kuulaa esittävä Tero Tiittanen. Trilleri-elokuvan kohdesegmentti on erityisesti nuorissa.

– Näkökulma ei muutu. Ei voida sanoa, että elokuva syventää paljoa, sillä Salkkarit menevät jo syvälle. Se avartaa määrättyjen henkilöiden sielunelämää ja suhdetta itseensä. On emotionaalisesti vaikuttavampaa seurata hahmoa puolitoista tuntia kuin parikymmentä minuuttia, ohjaaja Marko Äijö kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Elokuvaversiota on pohdittu pitkän aikaa. Salatut elämät -sarjan draamapäällikkö Sarita Harma iloitsee uudesta innovaatiosta.

– Mahtavaa, että on kehitelty idea, joka voisi yltää valkokankaalle, Harma kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

– Ideaa on pohdittu monta vuotta, mutta se ei ole kirkastunut aiemmin. Joko väärä aika tai väärä teema, Harma jatkaa.

Vaikka televisiossa klassikkosarjaa on voinut seurata yli kymmenen vuotta, valkokangasversio ei vaadi ohjelman historian laajaa tuntemista. Siihen pääsevät kiinni myös henkilöt, jotka eivät seuraa Salkkareita vakituisesti. Elokuvaa olisi ohjaajan mukaan vaikeaa upottaa sarjaan.

– Se siirtyy tilanteesta toiseen. Tarkoitus on, että se elää useammassa kerroksessa. Näyttelijöille tästä tulee erittäin mielenkiintoista, Äijö lupaa.

Elokuvan kuvaukset käynnistetään kesäkuussa. Ensi-illan päivämääräksi on suunniteltu 14. joulukuuta, jolloin Salatut elämät jää tauolle.

Lue:

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja