Mainos

Salcomp irtisanoo Suomessa

Matkapuhelinten ja muiden kannettavien elektroniikkalaitteiden teholähteitä valmistava Salcomp aloittaa yt-neuvottelut. Noin 280 työntekijän irtisanomista koskevassa suunnitelmassa tuotantoa aiotaan keskittää Kiinaan. Yhtiö aikoo lakkauttaa lakkauttaa laturivalmistuksen kokonaan Suomessa ensi kevään aikana.
Toteuttamisaikataulu ja irtisanomisten laajuus ovat neuvottelujen kohteena.

Suunniteltu valmistuksen keskittäminen Kiinaan perustuu Kiinan edullisempiin tuotantokustannuksiin sekä Aasian markkinoiden voimakkaaseen kasvuun. Salcompin Shenzhenin tuotantolaitoksessa Kiinassa työskentelee tällä hetkellä 2200 työntekijää ja siellä valmistetaan lineaari- ja switch mode - eli hakkuriteknologiaan perustuvia latureita sekä näihin liittyviä komponentteja.

Yhtiön mukaan matkapuhelinlatureita ei voi valmistaa kannattavasti Suomessa. Salcomp on viime vuosina ollut ainoa yhtiö, jolla on matkapuhelinlatureiden valmistusta Euroopassa. Tuotannon keskittämisellä Salcomp uskoo vahvistavansa asemaansa ja kilpailukykyänsä kasvavilla kannettavien elektroniikkalaitteiden teholähdemarkkinoilla.

Suomessa säilyvät jatkossa mm. tuotekehitys, myynti- ja markkinointi sekä pääkonttoritoiminnot.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.