Mainos

Salatankkaajalla osuus Someron bensiinivuotoon?

Someron aamuöisen bensiinivuodon räjähdysvaara on ohi, mutta tapauksen selvittely jatkuu. Vuodon syystä ei ole vielä varmuutta.

Somerolla ohikulkutien ja Turuntien risteyksessä sijaitsevan Nesteen Härkähovi-huoltoaseman maanalaisesta polttoainesäiliöstä pääsi viime yönä bensiiniä sadevesiviemäriin. Viemäristä polttoaine valui edelleen Jaatilanjokeen.

Läheisen talon asukas huomasi sadevesiviemäristä nousevan bensiininhajua keskiyöllä. Alueen muutaman omakotitalon asukkaat evakuoitiin kodeistaan ilmeisen räjähdysvaaran vuoksi. Asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa aamulla. Bensaa valui viemäriin noin tuhat litraa. Alue oli kokonaan suljettu kokonaan liikenteeltä. Sadevesiviemärin huuhtelua on jatkettu. Palopäällikkö Kari Ahosen mukaan alueella oli räjähdysvaara kunnes sadevesiviemäri saatiin kokonaan huuhdeltua.

Palopäällikkö kertoo, että bensiinisäiliön ylitäytön estävä mittausputken korkki on ollut auki.
-On mahdollista, että joku on käynyt luvatta tankkaamassa autonsa tarkastuskaivon kautta ja jättänyt mittausputkesta suojakorkin pois. Tästä syystä bensiini on voinut päästä tarkastuskaivoon ja siitä sadevesiviemäriin. Ahosen mukaan suojakorkki ei ollut lukittu, vaikka sen pitäisi pääsääntöisesti olla lukossa.

Huoltoaseman ehjät polttoainesäiliöt ja saastunut viemäriputkisto saatiin tyhjennettyä yön aikana. Loput polttoainejäämät huuhdeltiin jokeen, jossa huuhteluvesi neutralisoidaan. Vuodon syy on vielä epäselvä. Aiemmin aamulla palopäällikkö arvioi mahdolliseksi syyksi bensiinisäiliön ylitäyttöä tai putkistovauriota.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.