Mainos

Salaperäinen kulkutauti raivoaa Keniassa ja Somaliassa

Jo yli 800 ihmistä on menehtynyt salaperäiseen kulkutautiin muutaman viikon kuluessa Keniassa ja Somaliassa. Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijat sen enempää kuin somalialaiset ja kenialaisetkaan lääkärit eivät ole pystyneet toistaiseksi selvittämään, mikä tauti on kyseessä.

Pelkästään Somalian pääkaupungin Mogadishun liepeillä on noin 350 ihmistä kuollut tähän tautiin, jonka oireet muistuttavat Ebola-kuumetta, kertoi WHO:n virustutkija Louise Martin saksalaiselle uutistoimistolle DPA:lle.

Somalian Punaisen Ristin ilmoituksen mukaan on maan eteläosan tulva-alueella menehtynyt kulkutautiin lähes 300 ihmistä. Tautiin sairastuneilla esiintyy korkeaa kuumetta, ankaraa ripulia, oksentelua sekä verenvuotoa. Kuolema saattaa seurata jo vajaa vuorokausi tartunnan jälkeen

Kenian tiedotusvälineet kertoivat tänään, että tulvien koettelemassa Pohjois-Keniassa oli tautiin kuolleita jo yli 200.

Vaikka taudin oireet ovat samanlaiset kuin Ebola-kuumeen, ei toistaiseksi ole pystytty varmuudella toteamaan, että kyse olisi juuri Ebola-viruksen aiheuttamasta sairaudesta. Ebola-kuumetta esiintyi viimeksi Gabonissa Länsi-Afrikassa vuonna 1996 . Siihen kuoli silloin 50 ihmistä. Vuonna 1995 Ebola vaati 250 kuolonuhria silloisessa Zairessa.

Kenialaiset lääkärit arvelevat, että kyseessä olisi erityisen pahanlaatuinen malarian muunnos. Tauti leviää alueilla, joita tulvat ovat koetelleet jo useita kuukausia. Malariaa levittävät moskiitot ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti tulvivilla alueilla. Kenialainen asiantuntijalääkäri James Mwanzia arveli, että kuolonuhreja olisi jo huomattavasti enemmän, jos tauti olisi todella Ebola-kuume.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.