Mainos

Salamatkustajien kuulustelut jatkuivat Helsingissä

Poliisi jatkaa yhä salamatkustajina Suomeen saapuneiden kurdimiesten kuulusteluja ja pyrkii selvittämään, milloin miehet piiloutuivat kätköpaikkanaan toimineeseen konttiin.

Helsingin poliisilaitoksen ulkomaalaispoliisi kuulusteli edelleen tänään kahdeksaa kurdimiestä, jotka saapuivat eilisaamuna salamatkustajina virolaisella laivalla Helsingin satamaan.

Kurdimiehet tulivat jo Lehola-laivalla ulos kätköpaikastaan kontista. He kertoivat perillä olevansa Irakista ja anovansa turvapaikkaa Suomesta. Kurdimiehet olivat tänään poliisin säilössä Helsingissä.

Poliisin tietää varsin tarkoin kontin liikkeet Italiassa - tehtaat ja lastauspaikat - sekä sen tulon Saksan Rostockiin, josta se lastattiin laivaan. Nyt pyritään tarkentamaan, missä kurdit tulivat kyytiiin.

-On mahdollista, että he piiloutuivat konttiin Veronassa, jossa se lastattiin junaan. Juna ajaa yleensä pysähtymättä Veronasta Rostockiin. Myöskään ei ole pois suljettu, että miehet tulivat konttiin Rostockissa, sanoo komisario Arvo Mäntykenttä.

Ulkomaalaispoliisi selvittää, onko tavaraliikenteessä kulkevan Lehola-laivan henkilökunta mahdollisesti osallistunut salakuljetukseen. Laivan henkilökuntaa kuulusteltiin eilen ja kuulusteluja jatkettiin tänään, kun laiva palasi jälleen Virosta Helsinkiin.

Kurdien henkilöys pyritään varmentamaan ja matkareittiä selvitetään, samoin heidän avustajansa halutaan selville. Mäntykentän mukaan on ilmeistä, että avustajia on ollut jossakin vaiheessa.

Poliisin tiedossa on, että samalla tavalla tulee Rostockiin saapuvien junien mukana "jäniksiä" Ruotsiin.
Italiaan pyrkii mm. Balkanin kautta ihmisiä, jotka yrittävät tällä tavalla salamatkustajina eteenpäin muualle Eurooppaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.