Mainos

Salamatkustajien henkilötietoja selvitetään

Salamatkustajat ovat oman kertomansa mukaan lähtöisin joko Intiasta tai Vietnamista. He sanovat maksaneensa matkastaan 500 euroa välittäjälle päästäkseen Britanniaan.

Salamatkustajina rahtilaivassa Haminaan eilen saapuneiden 15 miehen henkilöyttä selvitetään edelleen.

Miehiltä ei ole löydetty minkäänlaisia matkustusasiakirjoja tai henkilöpapereita. Toistaiseksi kaikki ilmi tulleet henkilötiedot perustuvat tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Erkki Mäkelän mukaan pelkästään miesten omiin kertomuksiin. Heistä 11 on ilmoittanut olevansa intialaisia ja neljä vietnamilaisia.

Salamatkustajat on ulkomaalaislain perusteella otettu säilöön. Poliisi ilmoittaa miesten säilöönotosta Kotkan käräjäoikeudelle, joka päättää tapauksen käsittelyn jatkosta.

Miehillä ei ole pakolaistaustaa eivätkä he ole hakeneet turvapaikkaoikeutta. Poliisi on selvittänyt myös miesten maahantulo- ja maassaolo-oikeuksia. Käännytysmahdollisuuskin on olemassa.

Kätkössä rekan perävaunussa

Salamatkustajat olivat kätkeytyneet rekan perävaunuun Antwerpenista Haminaan tulleella peräporttialus M/S Serenadella. Heidät havaittiin ennen Kielin kanavaa perjantain ja lauantain välisenä yönä heti puolenyön jälkeen, kun laivan miehistö kuuli ruumasta ääniä. Lopun matkaa salamatkustajat olivat aluksen majoitustiloissa.

Laivan saavuttua Haminaan merivartiosto ja poliisi olivat miehiä vastassa. Heidät kuljetettiin Haminasta Kotkan poliisiaseman suojiin kuultaviksi. Kuulemista haittasivat kieliongelmat kunnes paikalle saatiin tulkkeja.

Kaikki salamatkustajat ovat noin 20-35-vuotiaita miehiä. He olivat Haminaan saapuessaan hyvässä kunnossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.