Mainos

Salamat moukaroivat rajuimmin Padasjokea

Eilinen ukonilma koetteli pahiten Padasjokea. Ilmatieteen laitoksen mukaan salamointi oli rajuinta paikallisesti Padasjoella, jossa salamatiheys oli 94 maasalamaa sadalle neliökilometrille.

Suuria arvoja havaittiin muuallakin Päijät-Hämeessä sekä Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.

Kaikkiaan eilen esiintyneissä ukkosissa paikannettiin noin 28 500 maasalamaa Suomen maa-alueilla. Lukumäärä on suurin vuorokausisalamamäärä 2000-luvulla. Salamamäärä on suurempi kuin esimerkiksi vuoden 2010 paljon uutisointia saaneiden Asta- ja Sylvi-rajuilmojen tuottamat salamamäärät.

Historiallisen suuri eilinen salamamäärä ei kuitenkaan ollut. Mittaushistorian vuorokausiennätys on vuodelta 1988, jolloin kesäkuun 29. päivän ukkoset tuottivat jopa 40 000 maasalamaa.

Ukkoskausi on käynnistynyt salamamäärältään vilkkaana. Kesäkuussa on tähän mennessä paikannettu jo noin 70 000 maasalamaa, mikä on kaksinkertainen määrä kuun keskiarvoon nähden.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.