Salamanisku vei tajun ja katkaisi auton - "Tuho oli hirveä"

Saarijärven Ahvenlammen maisemat ovat häkellyttävän näköiset. Puita on kaatunut sadoittain, rojua on siellä täällä, koneet katkovat puita ja avaavat reittejä ihmisten kulkea.

Kokemäkeläinen Jari Fiskaali istuu tyrmistyneenä asuntovaununsa edessä: vieressä on Fiskaalin maasturi, joka on lähes katkennut keskeltä.

– Eihän tällä mitään enää tee. Se on entinen auto, tuumaa Fiskaali.

Vieressä puhuu mies, jolta salamanisku vei eilen tajun.

– Muistan vain, että kun myrsky nousi parissa sekunnissa, tartuin teltan rautoihin kiinni. Silloin salama iski ja pysäytti sydämen, taju meni ja heräsin myöhemmin sairaalassa, kertoo Markku Ilves Konginkankaalta.

Kaikki kävi käsittämättömän nopeasti. Syöksykierre nousi parissa sekunnissa ja kaikki oli ohi muutamassa minuutissa.

– Minä juoksin viereeseen kuorma-auton hyttiin ja vaimo vessaan. Onneksi ihmishenkiä ei mennyt, toteaa Fiskaali.

– Jos tämä olisi sattunut tänään, kun täällä olisi ollut sadoittain lapsiperheitä ja porukkaa, olisi tilanne varmasti toinen, arvioi Ilves.

Uskomaton näytelmä

Kahvilan terassille on kokoontunut ihmisiä. Kukin käy läpi omia vahinkojaan. Päällimmäisenä nyt, kun ihmishenkiä ei ole menetetty, on korvausasia.

– Meille kerrottiin, että vakuutus korvaa autot ja peräkärryt vain, jos niissä on täyskasko, tietää joku.

– Voi hyvänen aika! Eihän meillä semmoisia ole.... tuumaa toinen.

Tuhon jäljet näyttävät vielä todellista pahemmilta, kun kaatuneiden puiden ja lommoutuneiden  vaunujen seassa on Rompetori-tapahtuman myytävää tavaraa. Ne ovat nyt levinneet sinne tänne.

– Täytyy sanoa, että tuli tunne niin kuin sotatantereella olisi. Pelko oli hirveä, kun ei ennättänyt ymmärtää mitä oikein tapahtuu, kertoo Ilves.

– Se oli niin äkillinen tilanne, puhutaan sekunneista. Aivan uskomatonta, että kukaan ei loukkaantunut tämän vakavammin, ihmettelee Fiskaali.

Markku Ilves pääsi salamaniskun jäljiltä sairaalasta pois, mutta tarkkailussa on käytävä vielä pari kertaa.

– Tätä tapahtunutta ei voi ymmärtää eikä sitä voi kuvailla mitenkään. Se oli niin ällistyttävä juttu, sanoo Markku Ilves.


Lue myös:

    Uusimmat