Mainos

Salama sotki metroliikenteen Helsingissä

Aamulla seitsemän aikaan iskenyt salama sotki pahasti Itä-Helsingin metroliikenteen. Salama vaurioitti Helsingin kaupungin liikennelaitoksen metrojen liikenteenohjauslaitteistoa.

Junia ei voitu muutamaan tuntiin ohjata lainkaan Vuosaaresta ja Mellunmäestä Itäkeskukseen päin. Salaman isku aiheutti jännitepiikin metron turvalaitteisiin, ja vaurio pysäytti Itä-Helsingin metrot.

Metroliikenteen ongelmat haittasivat tuhansien työmatkalaisten liikkumista. Esimerkiksi Vuosaaressa muutama metrojunat seisoivat lähes puolitoista tuntia. Metrot saatiin normaaliaikatauluihin kello 10 jälkeen, mutta salaman aiheuttamia vaurioita korjataan vielä päivälläkin. Matkustajien ei tiettävästi tarvinnut odottaa pitkään pysähtyneissä vaunuissa, koska junat saatiin ohjatuksi läheisille asemille.

-Salaman isku ei ole aikaisemmin aiheuttanut näin suurta vikaa metroliikenteelle. Aikaisemmin salama on aiheuttanut vain lyhyitä, noin viiden minuutin katkoksia, HKL:n metroliikenteen työnjohtaja Juhani Kanerva kertoi. Salamaniskusta huolimatta metro kulki aamun ruuhkatunteina normaalisti Ruoholahden ja Itäkeskuksen väliä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.