Mainos

Salama päätettiin myydä Pohjolalle

Henkivakuutusyhtiö Suomen edustajisto hyväksyy Pohjolan rakennejärjestelyt. Yhtiökokous päätti äänestyksen myydä yritysten henkivakuutusyhtiönsä Salaman Pohjolalle. Suomen uusien vakuutusten myynti loppuu kesäkuussa.

Suomi-yhtiön alasajo on pääjohtaja Iiro Viinasen voimakas vääntö, jolla Pohjola hakee henkivakuutustoiminnalleen isompia muskeleita.

Uusien vakuutusten myynti lopetataan kesäkuussa, ja Suomi-yhtiö jää hoitamaan vanhaa vakuutuskantaansa. Salama siirtyy Pohjolalle. Suomen vakuutuskannan siirrosta aiotaan tehdä päätökset lähivuosina.

Keskinäinen vakuutusyhtiö Suomi siirtyy siis historiaan.

Taustalla henkivakuutuskaupan huikeat kasvunäkymät

Pohjolan kova halu liittää keskinäinen Suomi-Salama konserniinsa johtuu henkivakuutuskaupan huikeista kasvunäkymistä. Ennustettu kasvu on ollut luisumassa pörssin suurten vakuutusyhtiöiden nenän edestä pankeille ja keskinäisille vakuutusyhtiöille.

Viime vuonna henkivakuutusten maksutulo ohitti jo perinteisen vahinkovakuutuksen. Muutamassa vuodessa henkivakuutuskaupan uskotaan jälleen kaksinkertaistuvan ja rikkovan 20 miljardin rajan.

Markkinoiden suurin henkivakuutuskauppias on jo nyt Merita Pankki. Kun Osuuspankkien Aurum ja Postipankin Leijona lasketaan mukaan, pankkien henkivakuutusyhtiöillä on markkinoista jo 40 prosenttia. Pörssin suuret vakuutusyhtiöt ovat jäämässä jalkoihin, kun Pohjola-ryhmänkin kasvu on ohjautunut keskinäiseen Suomi-Salamaan, jonka omistavat asiakkaat.

Henkivakuutuksen kasvuarviot perustuvat siihen, että pankkitalletusten siirtyminen henkivakuutussäästöiksi jatkuu. Uutta säästövarallisuutta ei Suomessa synny niin paljon, että ennakoitu kasvu voisi rakentua vain sen varaan.
(MTV3/Kari Partio, Teijo Valtanen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.