Mainos

Salakuuntelusta älypuhelimien ongelma

Uudet älypuhelimet tuovat mukanaan uusia ongelmia. Kännyköiden salakuuntelu on entistä yleisempää ja myös helppoa.

Puhelinvakoilusta onkin tullut arkipäivää, eikä vain valtioiden harjoittamassa vakoilussa. Vakoilu näyttääkin siirtyneen varsin näppärästi valtioiden välisestä seurannasta naapurin, aviomiehen tai työntekijän kyttäämiseksi.

- Yhteiskuntana olemme tulleet yhä enemmän tietoiseksi siitä, kuinka paljon luovutamme tietojamme. Niitä on yhä enemmän muiden ulottuvilla ja kun mahdollisuus on olemassa, niin varmasti sitä myös käytetään väärin, sanoo entinen CIA-agentti Peter Earnest.

Uusimmat vakoiluohjelmat voidaan ostaa internetistä ja ladata kohteen kännykkään puhelimeen hyvinkin helposti, eikä kohteella ole siitä aavistustakaan, ei myöskään matkapuhelinpalvelija myyvällä yhtiöllä.

Vakoilun historia on ollut samalla tekniikan kehityksen historiaa ja nyt halventunut huipputekniikka on tuonut välineet lähes jokaisen ulottuville.

- Joudumme oppimaan kantapään kautta, että näissä uusissa kommunikointitavoissa on myös varjopuolensa. Mutta on myös muistettava, että kännykän kehitys sai alkunsa toisen maailmansodan tiedustelutoiminnan tarpeista.

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista (Kymmenen uutiset 21.6.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.