Mainos

Salakuljetusrengas paljastui – kymmeniä ihmisiä Suomen kautta Eurooppaan

26 henkilöä on otettu kiinni epäiltyinä Suomen kautta järjestetystä ihmissalakuljetuksesta.

Rikosten taustalla olevan järjestäytyneen rikollisryhmän epäillään järjestäneen vuosina 2010–2012 useita kymmeniä srilankalaisia henkilöitä laittomasti Euroopan unionin alueelle.

Salakuljetusreitit ovat kulkeneet muun muassa Intiasta Dubain, Kenian, Tansanian ja Turkin kautta Suomeen. Yleensä matkaa on jatkettu tai on ollut tarkoitus jatkaa Suomesta edelleen Ranskaan. Toiminnasta saadun rikoshyödyn epäillään olevan jopa useita kymmeniä tuhansia euroja jokaista laittomasti järjestettyä henkilöä kohti.

Suomessa, Ranskassa ja Belgiassa samanaikaisesti maanantaina toteutetussa Rajavartiolaitoksen ja Ranskan rajapoliisin yhteisoperaatiossa on otettu kiinni yhteensä 26 henkilöä epäiltyinä salakuljetuksesta. Rikoskokonaisuuteen liittyviä kiinniottoja ja kuulusteluja on suoritettu myös Iso-Britanniassa.

Pääepäillyt oleskelevat Ranskassa. Myös Suomessa oleskelevia henkilöitä epäillään osallisuudesta rikoskokonaisuuden taustalla olevan järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan.

Tutkinta kestänyt vuoden

Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö ja Ranskan rajapoliisin tutkintayksikkö OCRIEST ovat tutkineet vuoden verran yhdessä epäiltyä törkeää laittoman maahantulon järjestämistä sekä siihen liittyvää epäilyä ihmiskaupparikoksesta.

Tutkinta käynnistyi alun perin Suomessa joulukuussa 2010 Helsinki-Vantaan lentoasemalla paljastuneen törkeän laittoman maahantulon järjestämisrikoksen yhteydessä, jossa kahta Turkista saapunutta srilankalaisnaista oltiin kuljettamassa laittomasti Suomen kautta Ranskaan.

Yhteistyö Ranskan rajapoliisin kanssa aloitettiin alkuvuodesta 2011 Rajavartiolaitoksen aloitteesta, jonka jälkeen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö ja OCRIEST perustivat yhteisen tutkintaryhmän.

Suomen ja Ranskan välille perustetun yhteisen tutkintaryhmän toiminnassa on tukeuduttu myös Euroopan poliisivirastoon Europoliin ja Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyön yksikköön Eurojustiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.