Mainos

Salakuljetettuja haitilaislapsia ei palauteta vielä perheilleen

Salakuljetettuja haitilaislapsia ei yhdistetä perheidensä kanssa ennen kuin selvitetään, miten ja miksi lapset alun perin otettiin perheistään, kertoo lapsista huolehtiva avustusjärjestö. Amerikkalaiset baptistikirkon jäsenet yrittivät viikonvaihteessa viedä yli 30 lasta Haitista rajan yli Dominikaaniseen tasavaltaan.

Noin 15-20 lapsella 33:sta on yhä vanhemmat elossa. SOS lapsikylät USA -järjestön johtaja Heather Paul kertoi aiemmin, että lapsia aletaan yhdistää perheidensä kanssa.

Lapset ovat kokeneet kovia ensin maanjäristyksen takia ja sitten siirtoyrityksen aikana. Lapset olivat janoisia, resuisia ja lääkärin avun tarpeessa kun he tulivat järjestön hoiviin.

Nyt avustustyöntekijät haluavat varmistaa, että lapset eivät joudu enää kokemaan uusia traumoja. Työntekijät varmistavat, että lasten vanhemmat eivät esimerkiksi antaneet lapsiaan pois vapaaehtoisesti.

Amerikkalaiset sanoivat halunneensa auttaa haitilaisia orpolapsia viemällä heidät naapurimaahan, jonne he aikovat rakentaa orpokodin. He myönsivät, ettei heillä ollut virallista lupaa lasten viemiselle.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.