Salaista vai ei? Toimittajan porttikielto puhuttaa

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen ja pääsihteeri Seppo Tiitinen ovat julistaneet MTV3:n toimittajan Jarkko Sipilän "ei-toivotuksi henkilöksi" Suomen eduskunnassa. Käytännössä hänen ei toistaiseksi sallita työskennellä eduskuntatalossa. Eduskunnan mukaan toimittaja oli käyttänyt uutismateriaalinaan salaisiksi julistettuja EU-papereita vastoin nimenomaista kieltoa.

Kohu lähti liikkeelle Seitsemän uutisten viime keskiviikkoisesta jutusta, jossa kerrottiin, etteivät EU-maat ole löytäneet yhteistä linjaa maahanmuutto- ja turvapaikkakysymyksissä. MTV:n uutistoimitus oli käyttänyt jutun tietolähteenä mm. suuren valiokunnan käsittelyssä olleita EU-papereita.

MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala kummeksui pannapäätöstä ja totesi, että jutun tiedonhankinnassa käytetyt keinot eivät olleet tavallisuudesta poikkeavia. Tapaus saattaakin olla lähinnä kansanedustajille kohdistettu varoitus; mm. puhemies Uosukainen epäilee, että juuri edustajat välittävät luottamuksellista materiaalia toimittajille.
(MTV3)

Kärpänen vai härkänen? Matti Simulan jutussa kieltoa kommentoivat mm. päätoimittaja Pekkala, puhemies Uosukainen sekä pääsihteeri Tiitinen. (3.30)

Lue myös:

    Uusimmat