Mainos

Salaista vai ei? Toimittajan porttikielto puhuttaa

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen ja pääsihteeri Seppo Tiitinen ovat julistaneet MTV3:n toimittajan Jarkko Sipilän "ei-toivotuksi henkilöksi" Suomen eduskunnassa. Käytännössä hänen ei toistaiseksi sallita työskennellä eduskuntatalossa. Eduskunnan mukaan toimittaja oli käyttänyt uutismateriaalinaan salaisiksi julistettuja EU-papereita vastoin nimenomaista kieltoa.

Kohu lähti liikkeelle Seitsemän uutisten viime keskiviikkoisesta jutusta, jossa kerrottiin, etteivät EU-maat ole löytäneet yhteistä linjaa maahanmuutto- ja turvapaikkakysymyksissä. MTV:n uutistoimitus oli käyttänyt jutun tietolähteenä mm. suuren valiokunnan käsittelyssä olleita EU-papereita.

MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala kummeksui pannapäätöstä ja totesi, että jutun tiedonhankinnassa käytetyt keinot eivät olleet tavallisuudesta poikkeavia. Tapaus saattaakin olla lähinnä kansanedustajille kohdistettu varoitus; mm. puhemies Uosukainen epäilee, että juuri edustajat välittävät luottamuksellista materiaalia toimittajille.
(MTV3)

Kärpänen vai härkänen? Matti Simulan jutussa kieltoa kommentoivat mm. päätoimittaja Pekkala, puhemies Uosukainen sekä pääsihteeri Tiitinen. (3.30)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.