Mainos

Salaista tietoa varjellaan - Pentagon ostaa koko Afganistan-kirjan painoksen?

Yhdysvaltain puolustusministeriössä harkitaan poikkeuksellista operaatiota tiedustelusalaisuuksien varjelemiseksi. New York Times -lehden mukaan Pentagonissa pohditaan Afganistan-muistelmakirjan koko 10 000 kappaleen ensipainoksen ostamista ja tuhoamista.

Kirjan on kirjoittanut asevoimien tiedustelun DIA:n entinen työntekijä ja armeijan everstiluutnantti evp. Anthony Shaffer. DIA:n mukaan kirjassa on yli 200 kohtaa, jossa paljastuu salaiseksi kuuluvaa tietoa - muun muassa tiedusteluorganisaatioon kuuluvien nimiä ja yksityiskohtia operaatioista.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että armeijan edustajat antoivat tammikuussa siunauksensa kirjan julkaisemiselle muutamien muutosten jälkeen. Tiedustelupuolella oltiin kuitenkin toista mieltä.

Uusi käänne saattoi tulla liian myöhään, sillä kymmeniä kirjoja ehdittiin jo lähettää eri tahoille ja esimerkiksi New York Times onnistui ostamaan kirja nettikaupasta. Pääosa kirjoista on odottamassa kustantajan varastossa.

Pentagon ja Shafferin edustajat ovat lähellä sopimusta siitä, millainen riisuttu versio kirjan uudesta painoksesta julkaistaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.