Mainos

Salainen palvelu ratsasi Applen kaupassa kuvanneen ”webkamera-artistin”

Yhdysvaltain salainen palvelu on tehnyt kotietsinnän niin sanotun ”webkamera-artistin” kotiin. Kyle McDonaldin kerrotaan asentaneen Applen New Yorkin kaupan esittelykoneisiin ohjelman, joka kuvasi kaupassa olleita ihmisiä. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo teknologiasivuillaan, että asiakkaista otetut kuvat ladattiin tämän jälkeen Tumblr -blogisivustolle.

McDonald kertoo saaneensa turvamieheltä luvan ottaa kuvia liikkeestä.

Apple ei ole kommentoinut asiaa. Salainen palvelu on puolestaan vahvistanut, että sen sähköisiä rikoksia tutkiva osasto tutkii asiaa. Tutkittavana olevasta ”Tietokoneisiin liittyvästä petoksesta” voi maksimissaan saada 20 vuoden vankeustuomion.

McDonald kuvailee kuvaprojektinsa olevan “valokuvallinen interventio”. Ohjelma otti kuvan minuutin välein ja latasi sen nettiin, jos kuvassa näkyi ihmisen kasvot. Kuvien yhteydessä on myös sivustolla vierailleiden ihmisten kommentteja.

McDonald kirjoittaa Twitterissä, että salainen palvelu vei hänen kannettavan tietokoneensa. Hän sanoo, että Electronic Frontier Foundation –järjestö on neuvonut häntä olemaan kommentoimatta asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.